Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Rammstein a compus muzică nouă în izolare, încă nu se ştie dacă va rezulta un album nou

La un an distanţă de la lansarea albumului "Rammstein", sunt semne că metaliştii germani ar pregăti noi piese. În cadrul unei apariţii la Rodeo Radio, toboşarul trupei, Christoph Schneider a confirmat că formaţia a lucrat la material nou în această perioadă de izolare.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Ultimul album Rammstein a sosit în mai 2019 şi toate indiciile arătau că ar fi ultimul din cariera trupei. Trecuse un deceniu de la release-ul precedent, "Liebe Ist Fur Alle Da" (lansat în 2009). Acum toboşarul Christoph Schneider a oferit indicii că "există multe idei şi piese neterminate". Am aflat şi că artiştii s-au întâlnit şi încă lucrează la piese noi. Totuşi muzicianul avertizează că nu e nici o garanţie că aceste track-uri se vor transforma într-un album.

Christoph a apărut ca invitat al podcastului Rodeo Radio pe 13 iunie, pentru a oferi toate aceste detalii. Podcastul respectiv este difuzat pe postul german Radio Rob. În luna mai a acestui an Rammstein a fost nevoită să îşi amâne turneul american din 2020, din cauza restricţiilor legate de pandemia de Covid-19. Ar fi trebuit să debuteze pe 20 august în Montreal, Quebec, Canada şi să se încheie pe 27 septembrie în Mexico City.

În plus au fost reprogramate şi datele europene din cadrul turneului pentru mai, iunie, iulie şi august 2021. Toate biletele cumpărate pentru spectacolele din acest an vor fi valabile şi pentru cele de la anul. În luna martie apăruse un zvon că solistul Rammstein, Till Lindemann a ajuns la Terapie Intensivă fiind infectat cu coronavirus. De fapt nu era vorba despre această afecţiune, ci de probleme de sănătate minore. Till a fost ocupat pe final de 2019 cu proiectul său secundar, formaţia Lindemann, cu care a lansat albumul "F&M".

În mod inedit acel disc a generat mai multe single-uri şi videoclipuri decât ultimul material discografic Rammstein. Au fost şi apariţii speciale ale unor figuri celebre, precum actorul Peter Stormare, care a avut un rol în clipul piesei "Steh Auf". Şi Lindemann se afla în turneu pentru a promova acest disc, dar ultimele sale concerte au avut loc în Rusia în martie. Ulterior restricţiile provocate de pandemie au făcut să fie anulate şi restul de evenimente europene.

Comentează

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare

Trending