Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Premiile Grammy vor avea alte reguli de eligibilitate; transparența și corectitudinea sunt prioritare

Academia a anunțat ieri că a făcut modificări majore care reflectă angajamentul său permanent de a evolua odată cu peisajul muzical și de a se asigura că procesul și regulile de nominalizare la Premiile Grammy sunt mai transparente și mai corecte. Află despre ce schimbări este vorba.

Publicat

pe

Grammy
Grammy

Printre modificări se numără actualizările la categoria "Best New Artist", categoriile R&B și Rap, comisiile de evaluare a nominalizărilor și multe altele. Noile modificări vor intra vigoare imediat, pentru cea de-a 63-a ediție a premiilor Grammy.

"Sunt încântat să anunț ultimele noastre modificări, deoarece evaluăm în permanență procesul nostru de premiere, pentru a ne asigura că premiile Grammy reflectă starea actuală a industriei muzicale. Academia acceptă propuneri pentru modificări de regulament de la membrii comunității muzicale. Acestea sunt revizuite cu atenție și, dacă sunt acceptate, vor fi validate la ședința noastră anuală, un proces de care suntem mândri că l-am continuat în acest an dificil", a declarat Harvey Mason Jr., CEO al Academiei Naționale a Artelor și Științelor de Înregistrări.

Ce modificări ale regulilor au fost aprobate:

  • Pentru categoria "Best New Artist", nu mai există un număr maxim de lansări care să le interzică artiștilor să intre în această categorie. Până acum, limita era de 30 de single-uri sau 3 albume.
  • "Best Urban Contemporary Album" a fost redenumit "Best Progressive R&B Album" pentru a grupa și descrie în mod corespunzător acest subgen. Această modificare include o definiție a caracteristicilor compozițiilor muzicale sau ale interpretărilor în sine în cadrul genului R&B. Această categorie are rolul de a evidenția albumele care includ elementele mai progresive ale R&B și pot include mostre și elemente de hip-hop, rap, dance și muzică electronică. De asemenea, poate încorpora elemente de producție regăsite în pop, euro-pop, country, rock, folk și alternative.

Această schimbare a survenit și din cauza termenului "urban", considerat de nume din industrie ca fiind învechit și cu tendințe rasiste. Cu toate acestea, termenul va rămâne în continuare folosit pentru o singură categorie: "Best Latin Pop Or Urban Album".

  • "Best Rap / Sung Performance" a fost redenumit "Best Melodic Rap Performance" pentru a evidenția creșterea tendințelor hibrid din cadrul interpretărilor rap. Această categorie este destinată să recunoască piese care conțin atât elemente de rap, cât și elemente cântate. Interpretarea trebuie să conțină o prezență puternică și clară a melodiei combinată cu cadența rap și poate fi compusă din dialecte, versuri sau elemente din genuri non-rap, inclusiv R&B, rock, country, electronic sau altele.
  • "Latin Pop Album" a fost redenumit "Best Latin Pop Or Urban Album", iar "Latin Rock, Urban Or Alternative Album" a fost redenumit "Best Latin Rock Or Alternative Album". Reprezentanții Academiei, responsabili de domeniul muzicii latino, au considerat că denumirea "latin urban" este potrivită pentru ceea ce înglobează "pop latino", ca gen muzical.

Regulamentul privind integritatea evaluării nominalizaților

O altă schimbare îi are în vedere pe participanții Comisiei de Evaluare a Nominalizărilor. Aceștia vor fi obligați să completeze un formular de divulgare a conflictului de interese înainte de votare. Mișcarea pare să răspundă recentelor acuzații aduse de fostul Director Executiv al Academiei, Deborah Dugan. La începutul acestui an, Dugan a acuzat Academia de corupție electivă, care a dus la un număr disproporționat de premii câștigate de artiști (bărbați) caucazieni.

Pentru a susține corectitudinea și transparența propuse de Academie, Regulamentul Grammy Awards este pentru prima dată disponibil online.

Comentează

Trending