Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Pharrell a lansat noua piesă "Virginia", dedicată eroilor din prima linie din statul de baştină al artistului

Pharell Williams a dedicat o nouă piesă personalului medical şi celor din prima linie în lupta cu Coronavirusul. Noul track se numeşte "Virginia" şi este în acelaşi timp un tribut pentru statul american de baştină al artistului. Puteţi asculta o parte din melodie în articol.

Publicat

pe

Coperta single Pharrell Williams Virginia
Coperta single Pharrell Williams Virginia │ FOTO: Pharrell Williams

Pharrell Williams a realizat aceasta compoziţie împreună cu producătorul Chad Hugo, ambii artişti provenind din statul american Virginia şi având o afinitate pentru locul de origine. Numele complet al piesei noi este "Virginia: A Salute to Frontline Workers". Extrasul din piesă se poate urmări pe pagina de Twitter a festivalului muzical al lui Pharrell, Something In The Water. Are şi un videoclip filmat cu tehnologie Sony 360 Reality Audio, pe care îl puteţi urmări pe music.com.

Single-ul a fost mixat astfel încât să se audă cu un surround special la căşti, pentru o imersiune profundă la 360 de grade. Piesa a debutat cu următorul mesaj din partea lui Pharrell:

Această melodie a fost compusă la puţin timp după primul festival Something In The Water în 2019, pentru a fi inclusă în documentarul nostru despre festival. Am fost inspiraţi de modul în care această comunitate s-a unit pentru a înfrunta adversităţile şi a lăsat deschiderea şi bunăvoinţa să ne ghideze. Azi înfruntăm o nouă provocare. Cetăţenii sunt rezistenţi şi noi suntem pe vecie inspiraţi de oamenii incredibili din Virginia.

Videoclipul include imagini cu doctorii care testau pacienţii, cu oamenii care au pregătit de mâncare pentru forţele din prima linie, dar şi cu poliţiştii şi pompierii care au fost la datorie în această perioadă grea. Toate imaginile sunt intercalate cu peisaje superbe din Virginia, cu zona coastei oceanice, sesiuni de surf şi elemente ale industriei locale care definesc acest stat american. Vedem şi centrele de testare Covid-19 cu oameni aşezaţi cuminţi la coadă, dar ci copii care merg cu bicicleta sau culeg căpşuni, într-o lume ce revine la normal.

https://twitter.com/sitw/status/1274326137477439488

Sunt prezentate şi spiritele întreprinzătoare care au produs măşti speciale anti Covid la imprimante 3D, dar şi restaurantele care au furnizat mâncare celor din prima linie. Asistente şi doctori zâmbind, deşi sunt vizibil extenuaţi primesc la rândul lor un tribut.

Pharrell a apărut recent pe noul album Run the Jewels şi vine după o colaborare cu Gesaffelstein în 2019 şi una cu Coldplay în 2018, pe piesele "Blast Off", respectiv "E-Lo".

Comentează

Muzică nouă

Pharrell şi Mumford and Sons lansează piesa "Good People"

Pharrell Williams încearcă să ne ofere o nouă piesă de feel good în stil "Happy", lansând "Google People", colaborare cu cei de la Mumford and Sons. E un track cu un sound de american folk şi influențe uşoare de gospel.

Publicat

pe

Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People
Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People

"Good People" sună a piesa care s-ar auzi în timpul unui episod din serialul "True Detective", primul sezon, cel mai bun şi mai controversat. Melodia lui Pharrell Williams cu Mumford and Sons pare a tot construi un crescendo, care nu se finalizează într-o explozie, ci doar menţine un ritm bătut de picioare şi palme. Clasicul folk american aş spune.

Mumford & Sons revine în muzică mare după 5 ani de absentă, cu track-ul "Good People", pe care apare şi Pharrell. De producţie s-a ocupat de altfel rapperul, care a ţinut musai să integreze şi un cor de gospel în fundal. Pe lângă vocea celor de la Mumford & Sons şi Pharrell, se mai aude pe track şi vocea celor de la Native Vocalists. Acesta este un ansamblu de 6 muzicieni, un cor vocal din SUA şi Canada, cu membri ai triburilor indigene de acolo.

Mumford & Sons şi Pharrell Williams sunt prieteni de mai bine de un deceniu şi au discutat în multiple rânduri de o colaborare. Artiştii s-au reconectat la festivalul rapperului Something În the Water, ţinut la Virginia Beach. Ulterior au intrat în studio în Paris şi New York, pentru a înregistra o serie de noi piese împreună, cu Pharrell la butoane.

Ultima piesă lansată de trupa indie a fost "Blând Leading the Blând" din 2019. Cât despre "Good People", s-a auzit în premieră la prezentarea colecţiei Toamna/Iarna 2024 Vuitton Men, semnată chiar de muzicianul american şi desfăşurată pe 16 ianuarie. Trupa a urcat pe scenă alături de The Native Vocalists, pentru un set scurt, dar impresionant.

Ultimul album lansat de Mumford & Sons a fost cel din 2018, "Delta", care a primit 3 steluţe din 5 de la NME. Semne că ni se pregăteşte muzică nouă au mai fost în ultima vreme, grupul interpretând live o piesă numită "Maybe" în timpul unui concert din octombrie.

Citește în continuare

Trending