Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals"

Nick Cave scoate la licitație o pereche de șosete pentru a ajuta un spațiu de concerte din Londra

După cum s-a putut observa în ultimele luni, pandemia de coronavirus a afectat puternic industria muzicală. Nu doar artiștii au avut de suferit, cu numeroasele concerte și festivaluri anulate, ci și locurile în care se desfășurau evenimentele muzicale se află într-o poziție dificilă. Mai multe detalii în articol.

Concert Nick Cave and The Bad Seeds la Romexpo pe 19 iunie 2018 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

În contextul în care experții au estimat că festivalurile și concertele mari nu vor putea avea loc mai devreme de toamna anului 2021, spațiile special amenajate pentru astfel de evenimente se confruntă cu probleme serioase. Este cazul și proprietății Trinity din Londra, spațiu binecunoscut pentru diferite evenimente culturale, sociale și de entertainment. Reprezentanții Trinity au găsit, probabil, cea mai bună modalitate de a strânge bani: vor scoate la licitație o pereche de șosete ce i-a aparținut lui Nick Cave.

Trinity este binecunoscută pe scena muzicală din Anglia ca fiind o platformă de lansare pentru unii dintre cei mai mari artiști de astăzi, inclusiv Kate Nash, Bastille și Bombay Bicycle Club. Managerul clubului, Chris Perdue, a înființat o strângere de fonduri pentru a salva locul ce are o capacitate de 200 de persoane, atunci când a devenit clar că nu va beneficia de niciun ajutor din partea guvernului.

Deoarece Perdue este un fan Nick Cave, călătorind în toată lumea pentru a vedea spectacolele legendarei vedete rock, câțiva dintre prietenii săi l-au contactat în secret pe Cave pentru a vedea dacă ar fi interesat să contribuie la "salvarea" spațiului Trinity. Cave a răspuns imediat, donând o pereche de șosete Gucci, nefolosite, argintii, sclipitoare, ce este însoțită de un artwork pe care scrie: "Această pereche de șosete strălucitoare îi aparține oficial lui Nick Cave și merită o nenorocită de avere".

Licitația pentru șosete începe în această joi, 4 iunie, de la 23:00, ora României, pe eBay.

Șosetele lui Nick Cave, scoase la licitație

Șosetele lui Nick Cave, scoase la licitație (Foto: Trinity Auction House www.facebook.com)

Citește mai multe despre Nick Cave
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Delia cântă la Verde Stop Arena alături de Macanache și alți invitați surpriză - PROGRAM

Macanache este unul dintre invitații surpriză ai Deliei în concertele pe care artista le va susține la Verde Stop Arena...

Închide