Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Keanu Reeves este de părere că "The Matrix 4" are un scenariu "cu adevărat special"

Într-un interviu recent, Keanu Reeves a menționat că scenariul noii pelicule l-a convins să intre din nou în rolul lui Neo. Actorul a avut o mulțime de cuvinte laudative la adresa viitorului proiect cinematografic. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Keanu Reeves în "The Matrix Revolutions"
Keanu Reeves în "The Matrix Revolutions" │ FOTO: IMDb www.imdb.com

Dacă unii actori se reîntorc la rolurile care i-au consacrat din varii motive, de la nostalgie, până la remunerația generoasă, Keanu Reeves se numără printre cei care au avut alte pretexte. Într-un interviu acordat publicației Empire, actorul în vârstă de 55 de ani a spus că a fost convins să accepte rolul datorită scenariului bine scris:

"Lana Wachowski a scris un scenariu încântător și o poveste minunată cu care rezonez. Acesta e singurul motiv. Să lucrez din nou cu ea e pur și simplu minunat. [Scenariul] este cu adevărat special și cred că povestea are o anumită profunzime din care putem să învățăm câte ceva".

Lana Wachowski a creat scenariul împreună cu David Mitchell (Cloud Atlas, Sense8) și Aleksandar Hemon (Sense8). De asemenea, Wachowski va regiza pelicula. Ea și sora sa, Lilly, și-au împărțit îndatoririle de regie și scriere pentru cele trei filme "The Matrix" deja lansate.

Deși nu au fost prezentate detalii concrete ale noului film, există câteva zvonuri în ceea ce privește acțiunea peliculei. Potrivit IndieWire, fanii "The Matrix" se pot aștepta la călătorii în timp și la apariția unei versiuni mai tinere a personajului Morpheus.

În afară de Reeves, și actrița Carrie Ann Moss va reveni în noul film, în rolul lui Trinity. Pe afişul lungmetrajului mai apar Priyanka Chopra, Jada Pinkett Smith, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick şi Neil Patrick Harris. Producția filmului a fost oprită din cauza COVID-19, astfel că lansarea "The Matrix 4" a fost reprogramată din mai 2021 pentru aprilie 2022.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Primul trailer "The Matrix Resurrections" este aici - VIDEO

După luni bune de teasere, avem şi primul trailer pentru noul film "The Matrix", "The Matrix Resurrections", care va sosi la finalul lui 2021. Pe parcursul a 3 minute avem efecte speciale demne de Michael Bay combinat cu Luc Besson, iar pe fundal auzim piesa "White Rabbit" de la Jefferson Airplane. Disecăm trailerul în articol.

Publicat

pe

Trailer Matrix Resurrections 2021
Trailer Matrix Resurrections 2021 │ FOTO: Warner Bros

"The Matrix Resurrections" este al patrulea film din serie şi va debuta pe 22 decembrie 2021 în cinematografe, dar şi pe HBO Max. HBO Max va sosi în România de altfel în 2022, aşa cum a fost confirmat la început de septembrie. Probabil la noi va sosi pe HBO Go. La 18 ani de la ultimul film "The Matrix", Keanu Reeves revine în rolul lui Neo, dar cu o imagine mai degrabă asociată lui John Wick, prin plete, vestimentaţie şi barbă.

Noul film este regizat de Lana Wachowski de această dată, nu de ambii fraţi/surori Wachowski şi continuă de unde a rămas "Revolutions". Trailerul ne dă indicii că acest Neo nu este amnezic, ci ţine minte ce s-a întâmplat în prima trilogie. Pe de altă parte Trinity nu pare să ştie nimic, judecând după faptul că nu îl recunoaşte pe Neo. Neo pare să trăiască într-o lume virtuală, un construct inspirat de San Francisco, în care Neil Patrick Harris îi serveşte drept psiholog. Atunci când l-am văzut în distribuţie mi l-am imaginat mai degrabă un asociat al Agentului Smith totuşi.

Nu ducem lipsă de agenţi în trailer, de secvenţe de acţiune, lansatoare de rachete şi chiar Trinity manifestându-şi puterile. Internetul e deja plin de meme-uri cu răţuşca de pe capul lui Keanu în cadă, care va fi mult disecată de aici încolo. Posibil ca şi melodia de pe fundal, "White Rabbit" de la Jefferson Airplane să fie un indiciu cu privire la poveste. Judecând după desfăşurarea acţiunii din trailer, Yahya Abdul-Mateen II pare să fie noul Neo, iar Keanu devine un fel de mentor pentru el, un Morpheus care îl scoate din lumea pe care o credea reală.

Teoretic Neo a murit la finalul lui "Revolutions", practic ar putea să fie încă prezent într-o variantă a realităţii. Posibil ca maşinile să îl fi ţinut totuşi captiv într-o simulare, având un scop clar definite în Matrix 2.0. Aşa ar avea sens şi pastilele albastre pe care le tot ia. Ne întrebam şi ce s-a întâmplat cu Morpheus, mai ales că Laurence Fishburne nu face parte din distribuţie. Din ce vedem în trailer Yahya Abdul pare să vorbească precum Morpheus şi se mişcă fix ca el, deci ar putea să îi fi preluat rolul. Poate e Morpheus într-un corp nou sau un program creat să îl înlocuiască, eventual un fiu al său.

În ultimul film "Matrix" a avut loc un armistiţiu intre maşinării şi rezistenţa şi a avut loc marele reboot. Acum conflictul pare a fi izbucnit din nou. Sunt şi voci care spun că povestea e un reboot complet şi o luăm de la zero cu istoria primului film. Vom afla mai multe pe 22 decembrie.

Citește în continuare

Trending