Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

In Flames a re-înregistrat piesa "Clayman", va relansa albumul de acum 20 de ani

Probabil aţi remarcat un trend în ultima vreme ca producătorii de jocuri să lanseze remake-uri şi remaster-uri la titluri clasice. Asta se aplică şi în industria muzicală, iar In Flames tocmai a lansat o versiune regândită a piesei sale "Clayman" şi pregăteşte un album "Clayman" refăcut. Puteţi asculta noul track în articol şi afla detalii despre LP.

Publicat

pe

Coperta album In Flames Clayman Remaster
Coperta album In Flames Clayman Remaster │ FOTO: In Flames

Veteranii melodic death metal sărbătoresc 2 praguri importante în 2020: 30 de ani de carieră şi 20 de ani de la lansarea legendarului LP "Clayman". Acel al cincilea disc a venit pe 25 iulie 2000 şi a avut o temă întunecată, axându-se pe depresie şi drame interne. Acesta a fost ultimul album death metal melodic pur al trupei, urmat numai de experimente, unele influenţate de muzică electronică.

Printre single-urile de succes de pe album se numără "Pinball Map", dar şi "Only For the Weak", care are riff-uri pe care toţi metaliştii le exersează când se apucă de chitară. Revenind la noul album, el va sosi pe 28 august. Primul single este "Clayman (Re-Recorded)" şi a primit un lyric video pe care îl puteţi viziona mai jos.

Liderul trupei, Anders Friden a declarat următoarele despre ediţia aniversară:

Acel album a schimbat cariera noastră în multe moduri. Având în vedere că este aniversarea cu numărul 20 în acest an, a trebuit să facem ceva special pentru fani. Am revenit în studio şi am re-înregistrat câteva dintre piesele originale şi ne-am întors în timp la momentul când le-am înregistrat prima oară.

Fiecare detaliu al noului artwork şi vizualul au fost gândite astfel încât Jesterheads (fanii) să vadă ceea ce ar dori să vadă. Asta e pentru voi. Vă mulţumim pentru 20 de ani de "Clayman".

"Clayman 20th Anniversary Edition" a fost complet remasterizat de către Ted Jensen, care are la activ colaborări cu Pantera, Deftones şi Gojira. Include şi artwork nou, o cărticică de 16 pagini şi un medley instrumental nou. Apar şi 4 piese re-inregistrate, inclusiv "Only For the Weak" şi "Pinball Map".

Ultimul album nou In Flames a fost "I, The Mask" lansat în februarie 2019. De pe acel disc am putut asculta single-urile "Burn", "I, The Mask" şi "I Am Above". Grupul suedez a concertat în România în 2009 şi 2011 la Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

In Flames anunţă albumul "Foregone" şi lansează single-ul cu acelaşi nume

In Flames revine la origini odată cu lansarea single-ului "Foregone Pt. 1", care prefaţează albumul "Foregone". Este LP-ul cu numărul 14 din discografia legendei melodic death metal şi va sosi pe 10 februarie 2023 prin Nuclear Blast. Primul single se ascultă în articol.

Publicat

pe

Videoclip In Flames Foregone
Videoclip In Flames Foregone │ FOTO: In Flames

Până acum am putut asculta alte două single-uri de pe noul album, "State of Slow Decay" şi "The Great Deceiver". Solistul şi liderul formaţiei, Andres Friden a declarat că a dorit să înregistreze un album care se bazează pe chitară heavy şi cu "o fundaţie solidă între bas şi tobe". Versurile şi compoziţia s-au realizat cu gândul la agresiune combinată cu melodicitate, practic definiţia lui melodic death metal. Versurile sunt inspirate de trecerea şi conceptul timpului.

Timpul a fost motiv de inspiraţie, deoarece pandemia a făcut întreaga umanitate să încetinească şi să respire puţin. În acea pauză mulţi au reevaluat şi reprioritizat viaţa aşa cum o ştiau. In Flames a partajat şi un videoclip visualizer pentru "Foregone Pt. 1", un clip semnat Oleg Rooz, un designer şi grafician ucrainian, care a folosit tehnologie AI. Trupa suedezo-americană a fost de altfel una dintre primele care au folosit AI-ul pentru a crea un videoclip cu ani în urmă.

"Foregone" are artwork creat de către Blake Armstrong. Iată tracklist-ul acestui album:

01. The Beginning Of All Things That Will End
02. State Of Slow Decay
03. Meet Your Maker
04. Bleeding Out
05. Foregone Pt. 1
06. Foregone Pt. 2
07. Pure Light Of Mind
08. The Great Deceiver
09. In The Dark
10. A Dialogue In B Flat Minor
11. Cynosure
12. End The Transmission

Acest album a fost înregistrat alături de chitaristul Bjorn Gelotte, care a confirmat că LP-ul a fost creat cu ajutorul producătorului nominalizat la premiile Grammy Howard Benson. Bjorn şi Friden locuiesc în zone opuse ale Suediei şi s-au văzut doar de 2 ori pe durata întregii pandemii. S-a creat astfel o distanţă, dar cei doi s-au conectat din nou odată cu o călătorie în SUA. 3 săptămâni petrecute în LA au legat din nou chimia în trupă.

In Flames are şi 3 membri americani: toboşarul Tanner Wayne, basistul Bryce Paul şi chitaristul Chris Broderick. Ultimul album lansat de In Flames a fost "I, The Mask", cu un videoclip pentru unul dintre single-uri în care apare o vedetă din serialul "I, Robot".

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending