Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Gala Premiilor Oscar 2021 a fost oficial amânată

Luni dimineață, membrii Academiei Americane de Film au avut o ședință via Zoom, în cadrul căreia au discutat o problemă apăsătoare care se afla deja sub semnul întrebării de ceva vreme: data uneia dintre cele mai importante gale de la Hollywood.

Publicat

pe

Oscar 2020 (Artwork)
Oscar 2020 (Artwork) │ FOTO: Press kit www.oscars.org

Cea de-a 93-a ediție a galei Premiilor Oscar, ce ar fi trebuit să aibă loc pe 28 februarie, a fost amânată pentru 25 aprilie 2021. Pandemia de coronavirus creează în continuare haos la Hollywood. Cinematografele americane au rămas închise, producția filmelor este pusă în așteptare, cu speranțe că va fi reluată abia la sfârșitul acestui an, iar festivaluri de film precum Cannes și Veneția, care serveau ca rampă de lansare pentru participanți, au suferit o serie de schimbări.

Potrivit Hollywood Reporter, cei 54 de membri ai Academiei au fost dispuși să amâne data ceremoniei cu până la opt săptămâni și să extindă fereastra de eligibilitate dincolo de 31 decembrie 2020. Pentru Oscarurile din 2021, această fereastră va fi prelungită până pe 28 februarie 2021. Aceste decizii vin în contextul în care coronavirusul nu a fost redus încă și, potrivit unor experți, ar putea surveni un al doilea val înainte de sfârșitul anului.

"Timp de mai bine de un secol, filmele au jucat un rol important în a ne alina, inspira și distra în perioadele cele mai tulburi. Ceea ce au făcut, cu siguranță, și anul acesta. Speranța noastră, în ceea ce privește extinderea perioadei de eligibilitate, este să oferim flexibilitate producătorilor de filme în terminarea și lansarea filmelor, fără să fie penalizați pentru ceva ce nu poate fi controlat de nimeni ", au comentat într-o declarație comună președintele Academiei, David Rubin și directorul general al Academiei, Dawn Hudson.

Momentan, membrii Academiei nu vor stabili formatul ceremoniei deoarece consideră că mai au timp să vadă cum va decurge pandemia înainte de a efectua acest lucru. Cu toate acestea, au fost nevoiți să stabilească o nouă dată în calendarul partenerului lor de difuzare, ABC.

Această reprogramare este prima în 40 de ani. Deși neobișnuită, această mișcare a Academiei nu este fără precedent. Gala Premiilor Oscar a mai fost amânată de trei ori: din cauza inundațiilor din Los Angeles din 1938; în urma asasinării lui Martin Luther King Jr. în 1968; și după încercarea de asasinat a președintelui Ronald Reagan în 1981.

Noi reguli anunțate de Academie

Recent, tot pe fondul pandemiei, Academia a anunțat o serie de modificări importante în lista regulilor de eligibilitate a filmelor. Anterior, pentru a se califica pentru Oscar, un film trebuia să fie difuzat cel puțin o săptămână în cinematografele din Los Angeles. Acum, din cauza închiderii temporare a cinematografelor, Academia nu va mai respecta această regulă. În schimb, filmele care au fost programate inițial pentru lansare cinematografică pot fi totuși eligibile dacă sunt puse la dispoziție pentru membrii Academiei prin serviciul său de streaming intern, Academy Screening Room, cu cel puțin 60 de zile înainte de lansarea pe platformele publice precum Netflix sau VOD.

Trending