Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Festivalul Internațional Cerbul de Aur 2020 a fost anulat

Festivalul Cerbul de Aur se adaugă, astfel, unei lungi liste de evenimente majore cu public care au fost anulate din cauza epidemiei cu noul coronavirus, la nivel internațional și în România. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concurenții de la Cerbul de Aur 2019 în cea de-a doua seară de concurs
Concurenții de la Cerbul de Aur 2019 în cea de-a doua seară de concurs │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional Cerbul de Aur, ce ar fi trebuit să aibă loc în perioada 20 – 23 august, în Piața Sfatului din Brașov, a fost anulată. Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune, organizator al evenimentului, a luat această decizie ținând cont de situația generată de pandemia COVID-19.

"Nu a fost o decizie luată cu ușurință, mai ales în contextul în care ediția din acest an ar fi fost una aniversară, a XX-a, și s-ar fi bucurat de o strălucire aparte. Însă, după discuții în cadrul TVR și cu partenerii locali, am ajuns la concluzia că nu ne dorim să facem compromisuri care să afecteze amploarea și imaginea evenimentului sau să genereze vreun risc la nivelul sănătății publice. Vom marca, însă, acest moment din istoria Cerbului de Aur cu un eveniment de televiziune care, pe de-o parte, să atragă atenția publicului asupra istoriei atât de bogate a festivalului și, pe de altă parte, să promoveze muzica românească de calitate", a declarat Doina Gradea, Președinte-Director General al TVR.

Hotărârea a fost luată și în contextul în care partenerii de tradiție ai Festivalului, autoritățile locale din Brașov, făcuseră publică intenția de a anula procedurile pentru organizarea unui număr de evenimente, printre care și Festivalul Cerbul de Aur.

"Am decis să nu organizăm ediţia din anul 2020 a Cerbului de Aur tocmai pentru a nu compromite sub nicio formă formatul clasic al acestui festival renumit în România, dar şi la nivel internaţional. Avem încredere că ediţia aniversară a Cerbului de Aur pe care ar fi trebuit s-o organizăm în acest an îşi va găsi locul binemeritat în agenda evenimentelor culturale pe care Braşovul le va găzdui în 2021", a comentat Adrian-Ioan Veştea, Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Organizatorii evenimentului și oficialii orașului Brașov promit ca ediția aniversară să fie sărbătorită așa cum se cuvine, anul viitor:

"Dimensiunea internaţională a evenimentului, cu artişti, concurenţi şi juraţi care vin din întreaga lume nu poate fi asigurată în condiţii optime, iar complexitatea sa ar ridica o mulţime de probleme de logistică şi de siguranţă epidemiologică, în contextul pandemiei, care nu ne oferă niciun fel de certititudini pe termen scurt şi mediu. Ne dorim şi sperăm, însă, ca în 2021 să oferim braşovenilor şi întregului public din România cea de-a XX-a ediţie a Festivalului, cu o amploare şi o strălucire care să compenseze absenţa Cerbului din acest an", a spus George Scripcaru, Primarul orașului Brașov.

Cum a fost anul trecut la Cerbul de Aur:

În vara lui 2019, Piața Sfatului din Braşov a găzduit din nou spectacolul-concurs, un nucleu al performance-ului de calitate coprodus şi difuzat de Televiziunea Română, în calitate de organizator şi broadcaster oficial. Festivalul Cerbul de Aur 2019 a fost o ediţie completă, pentru toate gusturile, cu ritm, dar şi romantică. Pe scena din Piaţa Sfatului au urcat Emeli Sandé, Ronan Keating, Ştefan Bănică jr, Irina Rimes și Corina Chiriac, iar Laura Bretan, Ester Peony şi Olivier Kaye au susținut un moment special. 

RECOMANDARE: Poze Cerbul de Aur 2019: concert Emeli Sandé

Concursul internațional de interpretare a fost câștigat de ELIZA G din Italia. Cântăreața a câștigat Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019, acordat în urma deliberării juriului, premiul valorând în bani 25.000 de euro. Ea a cântat în concurs melodiile "Altro que favole" și "Creioane colorate" (Feli).

RECOMANDARE: Eliza G, câștigătoarea Cerbului de Aur 2019, a fost chemată în România de mitul lui Dracula - VIDEO

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 19 ediţii. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger, Ronan Keating, Emelie Sande şi mulţi alţii.

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending