Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Deftones a terminat de înregistrat un album nou și speră că va fi lansat în septembrie - VIDEO

Trupa de metal și-a încheiat munca pentru noul său album. Bateristul Abe Cunningham a spus că LP-ul este în prezent în proces de masterizare, și speră că va fi gata de lansare în septembrie. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Deftones

În februarie, chiar înainte de pandemia COVID-19, Deftones a dezvăluit că albumul a fost produs de Terry Date, alături de care a mai avut colaborări pentru alte materiale precum "Around the Fur" și "White Pony". În aprilie, o altă "veste" despre noul material a fost prezentată publicului. Cunningham a dezvăluit un scurt riff de chitară de pe noul album.

Solistul Chino Moreno a spus luna trecută că, deși mixarea albumului a început, procesul se desfășoară încet din cauza distanțării sociale dintre membrii trupei și Date. El a adăugat că trupa intenționase inițial să lanseze albumul în această vară, dar că au fost nevoiți să se gândească la o nouă dată de lansare.

În urmă cu două zile, în cadrul unui interviu pentru Download Festival TV, Abe Cunningham a oferit mai multe detalii despre album:

"De fapt, încă din vara trecută (iunie și iulie) am început să înregistrăm. Eram în studio, înregistrând. Dar abia acum am reușit să terminăm întregul material. Am înregistrat în Los Angeles, dar am mixat albumul în Seattle. Lucrăm cu vechiul nostru tovarăș, Terry Date, care ne-a ajutat și cu alte materiale mai vechi. El e în Seattle, în contextul distanțării sociale. A fost un pic dificil, dar ne-am gândit la o soluție de a reuși să mixăm albumul fără să fim fizic acolo [Seattle]".

Cunningham a menționat că, deși ar fi fost un proces mult mai rapid dacă erau toți împreună, important este că au avut o activitate în această perioadă dificilă. Principalul lucru asupra căruia se concentrează în acest moment este partea de masterizare. Despre direcția muzicală a noului material, Cunningham a dezvăluit:

"Nu putem să sunăm decât ca noi, dar având în vedere că am lucrat cu Terry, există anumite aranjamente pe care le-am creat împreună cu el și care au devenit un fel de sunete fundamentale, care se vor auzi din nou".

În ceea ce privește data de lansare a materialului, muzicianul are speranța că în septembrie fanii se vor putea bucura de o nouă serie de piese Deftones.

De asemenea, Cunningham a vorbit și despre albumul "Eros", la care trupa începuse să lucreze înainte de accidentul basistului Chi Cheng, eveniment care a dus în cele din urmă la decesul său din 2013. Membrii trupei se gândesc să revină asupra acelui material și este posibil să lanseze o versiune mai compactă și mai scurtă, eventual un EP din patru-cinci piese.

Vezi interviul cu Abe Cunningham:

Comentează

Trending