Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

David Lynch difuzează pe YouTube seria "Rabbits" - VIDEO

Dacă ne putem gândi la o parte bună a acestei perioade de distanțare socială, aceea ar fi accesibilitatea unor "evenimente" culturale și muzicale. Am fost cu toții martorii unor concerte, show-uri sau livestream-uri transmise pe internet. David Lynch nu s-a lăsat mai prejos și s-a gândit să-i ofere publicului unul dintre cunoscutele sale proiecte cinematografice.

"Rabbits" - David Lynch (captură ecran)

Lansată în 2002, "Rabbits" este o serie formată din opt filme scurte de tip web horror, scrise și regizate de David Lynch, deși Lynch însuși se referă la ea ca "sitcom". Înfățișează trei iepuri umanoizi interpretați de Scott Coffey, Laura Elena Harring și Naomi Watts. Personajele se află într-o cameră slab luminată, unde o mare parte din conversația lor este disociată și întreruptă de râs. Sloganul sitcomului este următorul: "Într-un oraș fără nume, inundat de o ploaie continuă, trei iepuri trăiesc cu un mister înfricoșător".

Episoadele sunt aranjate de compozitorul Angelo Badalamenti, iar producția s-a desfășurat în întregime în grădina casei lui Lynch, din Hollywood Hills. Acolo a construit decorul mohorât, lucrul acesta nefiind pe placul vecinilor săi.

Inițial, episoadele au fost găzduite de site-ul oficial al regizorului, dar au fost într-un final eliminate și reeditate ca o versiune de patru episoade. Decorul și anumite secvențe au fost utilizate pentru un alt proiect al cunoscutului regizor, "Inland Empire" (2006), considerat unul dintre cele mai înfricoșătoare filme din toate timpurile.

David Lynch este un producător, regizor, compozitor și scenarist de film american. Filmele sale sunt cunoscute pentru elemente de suprarealism, secvențe de vis și coșmar, imagini stranii de multe ori cu elemente distincte de noir și neo-noir, coloană sonoră creată cu meticulozitate. Deseori, creațiile sale explorează misterele orășelelor (ficționale, dar "tipice") din Statele Unite ("Blue Velvet" și serialul de televiziune "Twin Peaks") sau ale metropolelor ("Lost Highway", "Mulholland Drive").

În decursul îndelungatei sale cariere, Lynch a dezvoltat o abordare specifică a povestirii și un stil vizual (adesea conotat ca lynch-ian) pe care spectatorii din lumea întreagă le recunosc imediat. Deși filmele sale nu au avut câștiguri enorme, Lynch a fost un favorit permanent al criticilor de film și are un număr impresionant de fani devotați.

Urmărește primul episod din "Rabbits":

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
UNTOLD și Neversea continuă campania "BAC de 10" și în 2020

Organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea continuă campania "Bac de 10" și în 2020, an puternic afectat de pandemia de coronavirus....

Închide