Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

David Lynch difuzează pe YouTube seria "Rabbits" - VIDEO

Dacă ne putem gândi la o parte bună a acestei perioade de distanțare socială, aceea ar fi accesibilitatea unor "evenimente" culturale și muzicale. Am fost cu toții martorii unor concerte, show-uri sau livestream-uri transmise pe internet. David Lynch nu s-a lăsat mai prejos și s-a gândit să-i ofere publicului unul dintre cunoscutele sale proiecte cinematografice.

Publicat

pe

"Rabbits" - David Lynch (captură ecran)
"Rabbits" - David Lynch (captură ecran)

Lansată în 2002, "Rabbits" este o serie formată din opt filme scurte de tip web horror, scrise și regizate de David Lynch, deși Lynch însuși se referă la ea ca "sitcom". Înfățișează trei iepuri umanoizi interpretați de Scott Coffey, Laura Elena Harring și Naomi Watts. Personajele se află într-o cameră slab luminată, unde o mare parte din conversația lor este disociată și întreruptă de râs. Sloganul sitcomului este următorul: "Într-un oraș fără nume, inundat de o ploaie continuă, trei iepuri trăiesc cu un mister înfricoșător".

Episoadele sunt aranjate de compozitorul Angelo Badalamenti, iar producția s-a desfășurat în întregime în grădina casei lui Lynch, din Hollywood Hills. Acolo a construit decorul mohorât, lucrul acesta nefiind pe placul vecinilor săi.

Inițial, episoadele au fost găzduite de site-ul oficial al regizorului, dar au fost într-un final eliminate și reeditate ca o versiune de patru episoade. Decorul și anumite secvențe au fost utilizate pentru un alt proiect al cunoscutului regizor, "Inland Empire" (2006), considerat unul dintre cele mai înfricoșătoare filme din toate timpurile.

David Lynch este un producător, regizor, compozitor și scenarist de film american. Filmele sale sunt cunoscute pentru elemente de suprarealism, secvențe de vis și coșmar, imagini stranii de multe ori cu elemente distincte de noir și neo-noir, coloană sonoră creată cu meticulozitate. Deseori, creațiile sale explorează misterele orășelelor (ficționale, dar "tipice") din Statele Unite ("Blue Velvet" și serialul de televiziune "Twin Peaks") sau ale metropolelor ("Lost Highway", "Mulholland Drive").

În decursul îndelungatei sale cariere, Lynch a dezvoltat o abordare specifică a povestirii și un stil vizual (adesea conotat ca lynch-ian) pe care spectatorii din lumea întreagă le recunosc imediat. Deși filmele sale nu au avut câștiguri enorme, Lynch a fost un favorit permanent al criticilor de film și are un număr impresionant de fani devotați.

Urmărește primul episod din "Rabbits":

Trending