Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden

David Gilmour va lansa prima piesă nouă solo după 5 ani, inclusă într-un audiobook

David Gilmour, chitaristul Pink Floyd e gata să lanseze muzică nouă, de această dată o piesă solo. Aceasta se numeşte "Yes, I Have Ghosts" şi va sosi în curând, ca parte a unui audiobook. Au trecut 5 ani de când artistul a lansat albumul solo "Rattle That Lock", iar noul track este binevenit. Avem detalii în articol.
David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)

David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)

David Gilmour a anunţat în această săptămână lansarea unui nou single, "Yes, I Have Ghosts". Va debuta pe 17 iunie şi face parte din muzica compusă de artist pentru versiunea audio a cărţii soţiei sale, Polly Samson, "A Theatre for Dreams". Această carte va fi publicată de către W.F. Hoves pe 25 iunie şi va include pe parcursul sau muzică originală compusă de chitaristul Pink Floyd. Un sinopsis pentru carte a fost lansat încă din aprilie şi aflăm că acţiunea se petrece pe insula idilică Hydra din Grecia în anii '60.

Povestea este despre o comunitate de pictori, poeţi şi muzicieni care îşi petrec zilele în mod boem într-o comunitate insulară. Scriitorii Charmain Clift şi George Johnston sunt "regii" acelei insule.

Despre această creaţie Gilmour a spus următoarele:

Scriitura vie şi poetică a lui Polly, cuplată cu vocea sa foarte naturală la naraţiuni, a făcut unirea forţelor pentru a produce versiunea audio de "A Theatre for Dreams" o experienţă fantastică şi care a adus împlinire. Formatul audiobook are atât de mult potenţial neexploatat şi sunt surprins că nu sunt mai mulţi muzicieni care au colaborat creativ cu autori, naratori şi producători de audiobook-uri în acest mod până acum.

Cele două lumi par să fie conectate strâns, iar muzica poate ajuta să aducă acele cărţi audio la viaţă în moduri noi şi neaşteptate.

În primă fază David şi soţia să nu aveau de gând să lucreze împreună la proiect, dar ideea a apărut pe durata izolării în pandemie. Polly Samson nu e străină de latura artistică şi a mai avut colaborări cu soţul său, ea scriind versuri şi pentru Pink Floyd şi pentru piesele solo ale lui Gilmour. Un exemplu este single-ul "Louder Than Words" de pe albumul final Pink Floyd, "The Endless River" sau piesa titulară de pe albumul solo al lui David Gilmour, "Rattle That Lock".

Cuplul a primit şi aportul muzical al fiicei Romany, care îi acompaniază pe cei doi la harpă şi voce. Luna trecută am asistat de un atac la adresa lui David Gilmour din partea lui Roger Waters, pe tema deţinerii dreptului asupra Pink Floyd, iar vara trecută artistul şi-a vândut la licitaţie chitarele, în scop caritabil.

Citește mai multe despre David Gilmour
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Lars Ulrich i-a mulțumit unei asistente medicale printr-o apariție surpriză la "Jimmy Kimmel Live" - VIDEO

De la începutul carantinei, Jimmy Kimmel a onorat lucrătorii din domeniul sănătății din primele linii ale pandemiei globale. În cadrul...

Închide