Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Dalai Lama lansează un album muzical și ne prezintă prima piesă de pe acesta - AUDIO

Intitulat "Inner World", albumul conține 11 piese și va fi lansat pe 6 iulie. Evenimentul coincide cu ziua de naștere a liderului spiritual, care anul acesta împlinește vârsta de 85 de ani. Găsești în articol mai multe detalii despre proiectul muzical.

Publicat

pe

Dalai Lama în trailerul albumului "Inner World" (captură ecran)
Dalai Lama în trailerul albumului "Inner World" (captură ecran)

Piesele albumului "Inner World" sunt formate din rostiri și cântări sacre (mantra) plasate pe o muzică "new age" compusă de doi artiști din Noua Zeelandă - Junelle și Abraham Kunin.

În 2015, în timpul unei călătorii în India, Junelle Kunin i-a trimis o scrisoare unuia dintre asistenții lui Dalai Lama, sugerând ideea unei colaborări. Kunin a propus ca învățăturile lui Dalai Lama să fie acompaniate de o muzică originală și, astfel, să ia naștere un proiect cel puțin interesant.

"[Dalai Lama] a fost atât de încântat...chiar a ținut să îmi explice cât de importantă este muzica. S-a aplecat, ochii îi sclipeau, degetele îi erau împreunate și a început să vorbească despre faptul că muzică îi poate ajuta pe oamenii într-un fel în care el nu poate. Muzica poate depăși diferențele dintre oameni și ne poate readuce la adevărata noastră natură și bunătate", a mărturisit Junelle Kunin.

Kunin a pregătit o listă cu subiecte și mantre pentru Dalai Lama și a înregistrat conversațiile purtate cu acesta. Prin urmare, albumul conține mantrele a șapte Buddha, recitate de Dalai Lama, dar și subiecte precum înțelepciunea, curajul, vindecarea sau copiii. 

Trailer album "Inner World"

Pe noul material se găsește o melodie cântată alături de apreciata interpretă de sitar, Anoushka Shankar (fiica lui Ravi Shankar). Este vorba de piesa "Ama La". De câștigul net provenit din vânzarea albumului vor beneficia "Mind & Life Institute" și "Social, Emotional and Ethical Learning", un program de educație internațională pe care Dalai Lama l-a dezvoltat împreună cu Universitatea Emory.

Tracklist "Inner World":

  1. "The Buddha"
  2. "One Of My Favourite Prayers"
  3. "Compassion"
  4. "Courage"
  5. "Ama La"
  6. "Healing"
  7. "Wisdom"
  8. "Purification"
  9. "Protection"
  10. "Children"
  11. "Humanity"

Ascultă piesa "Compassion" de pe noul album al lui Dalai Lama:

Comentează

Trending