Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Cristi Minculescu va cânta sub numele de IRIS din nou; Iată în ce condiţii

Fanii IRIS au primit o veste neaşteptată în această săptămână şi anume că solistul Cristi Minculescu va putea cânta din nou sub numele de IRIS. Informaţia a fost dezvăluită în direct la Clubul de Seară, la Europa FM, dar şi pe pagina de Facebook IRIS. Avem detalii în cadrul articolului.

Publicat

pe

Iris Cristi Minculescu Valter Boro 2020
Iris Cristi Minculescu Valter Boro 2020 │ FOTO: Iris

Cristi Minculescu, care a cântat în ultima vreme sub numele de "Cristi Minculescu, Valter şi Boro" a vorbit despre viitorul trupei IRIS la Europa FM. De acum înainte va cânta sub numele de IRIS, alături de Doru Bobeica şi Valter Popa, în timp ce Nelu Dumitrescu va folosi şi el numele de IRIS (în ambele cazuri cu un apendice asociat). Aflat în direct prin telefon la emisiunea Europa FM Clubul de Seară, artistul şi-a imaginat cum va prezenta formaţia în intro-ul piesei "Amintiri", care se va auzi live la Sala Palatului la concertul aniversar aşteptat în octombrie.

Despărţirea grupului IRIS se producea în 2017, când Doru Bobeica, Valter Popa şi Cristi Minculescu o luau pe un drum separat de Nelu Dumitrescu. În 2018, Cristi Minculescu, Valter Popa și Doru "Boro" Borobeică primesc în instanță dreptul de a folosi si ei numele de Iris.  Iată declaraţia lui Cristi Minculescu de pe Facebook cu privire la denumirea trupei:

Dragi prieteni,

Suntem extrem de bucuroși să vă aducem o veste pe care atât noi, Cristi, Valter și Boro, cât și voi, toți cei care ne-ați susținut în această perioadă, o așteptam cu emoție și entuziasm: "Iris" s-a întors acasă! Mulțumim din suflet tuturor celor care ne-ați fost alături și ați crezut în noi, ați fost deopotrivă puterea și inspirația noastră! Mulțumim echipei minunate care ne-a condus spre acest moment deosebit, în mod special echipei de avocați din cadrul societății Milcev Burbea Intellectual Property and Law formată din Iulia Burbea, Gabriela Milcev și Florina Enache, care au devenit parte a familiei noastre din primul moment în care ne-am cunoscut.

Nu vă pierdeți niciodată speranța, căci lucrurile grozave li se întâmplă celor care cred cu tărie în visul lor! Vă iubim nemăsurat! Cristi Minculescu, Valter & Boro- IRIS.

Cristi Minculescu, Valter Popa şi Doru Borobeica îşi vor urma împreuna drumul şi se vor numi:

IRIS
CRISTI MINCULESCU, VALTER & BORO

Nelu Dumitrescu, la rândul său, îşi va continua activitatea sub denumirea:

IRIS
NELU DUMITRESCU

Solistul şi colegii au mulţumit publicului pentru sprijin şi iubirea manifestată, într-o scrisoare comună trimisă postului de radio Europa FM. Unul dintre momentele speciale de recunoaştere a numelui IRIS a fost în vara anului trecut, atunci când Metallica a cântat un cover după "De Vei Pleca" pe scena Arenei Naţionale.

Trupa are o istorie bogată, fiind activă din anul 1975 şi trecând prin numeroase schimbări de componenţă. Cea mai însemnată schismă a fost trecerea lui Nuţu Olteanu, Marti Popescu şi Dan Bittman la Holograf (anii '80). În a doua parte a anilor '80, anii '90 şi 2000 Cristi Minculescu a fost solist,până în anul 2012, când a fost înlocuit de Tony Şeicărescu apoi de Rafael (câștigătorul Festivalului European de Muzică - Malta - Valletta) în 2013. Minculescu revenea în IRIS în 2015, dar grupul se spărgea din nou în 2017, când Cristi Minculescu, Valter Popa şi Boro părăseau formaţia.

Comentează

Trending