Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Bromania / MicutzuMicutzu și BRomania au deschis o agenție de stand-up comedy Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică"

Cea mai bună piesă Metallica a fost desemnată de fani

Metallica a lansat un sondaj online pentru fanii formației. "Some Kind of Bracket" a adus în fața publicului cele mai cunoscute piese ale trupei, fanii hotărând în final care este favorita audienței.
James Hetfield, solistul Metallica

James Hetfield în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Competiția a fost strânsă, dar fanii au hotărât. Cea mai bună piesă Metallica, potrivit celor care au participat la sondajul formației, este "Master of Puppets". Piesa lansată în 1986 și inclusă pe cel de-al treilea material de studio al trupei a fost declarată triumfătoare în urma unui proces amplu de selecție.

Sondajul/competiția "Some Kind of Bracket" a pus față în față 32 de perechi de melodii din repertoriul Metallica, cele mai bune avansând pe parcursul a cinci runde. Finala s-a disputat între piesa "Master of Puppets" și "One".

"Publicul și-a exprimat opinia și o singură melodie se ridică deasupra tuturor. Campioana este - suspans susținut de tobe -  "MASTER OF PUPPETS"! Pe parcurs, piesa a îngenunchiat single-uri ca "Dyers Eve," "Atlas, Rise!," "Ride The Lightning," "Sad But True," "Fade To Black" și "One" într-o competiție acerbă, dezbătută față în față...nu e de mirare că melodia se regăsește în Library of Congress [cea mai veche instituție culturală federală a Statelor Unite și una dintre cele mai mari biblioteci din lume] ! Vă mulțumim că ați participat la acest joc! #ObeyYourMaster #SomeKindOfBracket", a transmis formația.

Cum s-a desfășurat sondajul "Some Kind of Bracket"

Cele 64 de piese Metallica incluse în sondajul "Some Kind of Bracket"

Finala: "Master of Puppets" VS. "One"

View this post on Instagram

A post shared by Metallica (@metallica)

Piesa "Master of Puppets", declarată preferata publicului, a fost lansată pe 2 iulie 1986, fiind singurul single extras de pe albumul omonim. Melodia a fost înregistrată în perioada octombrie - decembrie 1985 la Sweet Silence Studios din Copenhaga. Potrivit lui James Hetfield, versurile fac referire la consumul de droguri, descriind modul în care "poziția de putere se schimbă și în loc să fii tu cel care controlează situația, drogurile ajung să te controleze pe tine". VH1 a plasat melodia pe poziția a 3-a în topul celor mai bune piese heavy metal, iar Total Guitar Magazine a declarat-o învingătoare în sondajul 100 Greatest Riffs.

Citește mai multe despre Metallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Filmul "Pe aripile vântului" revine pe HBO Max, însă este însoțit de o introducere explicativă

La două săptămâni după ce HBO Max a retras "Pe aripile vântului", filmul câștigător de Oscar a revenit pe platformă,...

Închide