Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

Brian May, votat "Cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor": "Nu voi pretinde niciodată că sunt un mare chitarist, în sensul virtuoz"

Brian May este chitaristul pe care cititorii Total Guitar Magazine îl apreciază cel mai mult în acest moment. Votat "Cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor" într-un sondaj recent al revistei, May s-a declarat "uluit", arătându-și recunoștința într-un mesaj plin de modestie.

Concert Queen + Adam Lambert │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Chitaristul Queen a ajuns din nou pe prima pagină a presei de profil. După recentele probleme medicale, ce l-au adus în spațiul mediatic și au declanșat un val de mesaje de încurajare din partea celor ce îl apreciază, Brian May este copleșit din nou de iubirea publicului. Vasta comunitate a cititorilor Total Guitar Magazine l-au declarat "Cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor", iar mesajul lui May în urma rezultatelor acestui sondaj scoate la iveală încă o dată lipsa de vanitate a muzicianului.

Brian May: "Nu cad pradă iluziei că, din punct de vedere tehnic, mă aflu măcar în categoria marilor chitariști"

"Am rămas fără cuvinte. Sunt uluit. Trebuie să mărturisesc că e complet neașteptat.

Evident, sunt extrem de emoționat de faptul că oamenii cred asta despre mine. Nu cad pradă iluziei că, din punct de vedere tehnic, mă aflu măcar în categoria marilor chitariști.

Cred că asta mă face să înțeleg că ceea ce am făcut a avut un impact asupra oamenilor, iar ăsta e un lucru care contează mult pentru mine.

Nu voi pretinde niciodată că sunt un mare chitarist, în sensul virtuoz. Cred că pur și simplu încerc să cânt din inimă și cam asta e tot."

Pe poziția a doua în acest sondaj se plasează Jimi Hendrix, despre care Brian May spune că este și a fost mereu preferatul său.

Brian May: "Niciodată nu m-am oprit din a învăța de la Jimi (Hendrix)"

"Jimi este, desigur, cel mai bun din punctul meu de vedere. Și am spus mereu asta. Pentru mine el este un supraom. E ca și cum chiar ar fi venit de pe o altă planetă și niciodată nu voi ști cu adevărat cum a făcut ceea ce a făcut.

De fiecare dată când mă întorc la Hendrix sunt încântat și uluit și am din nou și din nou acele stări - îmi vine fie să renunț la chitară, pentru că nu mă pot ridica la acest nivel, sau simt că o să mă implic mult mai mult și o să încerc să fac ceea ce-mi este mie firesc, ce-mi spune trupul și sufletul să fac. Niciodată nu m-am oprit din a învăța de la Jimi."

Citește mai multe despre Brian MayQueen
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Dalai Lama lansează un album muzical și ne prezintă prima piesă de pe acesta - AUDIO

Intitulat "Inner World", albumul conține 11 piese și va fi lansat pe 6 iulie. Evenimentul coincide cu ziua de naștere...

Închide