Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Raluka & Ana Baniciu - Connect-R și Alex Velea la "Te cunosc de undeva!"Raluka și Ana Baniciu au marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva!" Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz

Andreea Esca la Absolvirus Party cu Vama: "Dacă ce-ți dorești tu în viață este să faci bani, mi se pare că ai ratat tot"

Andreea Esca a fost unul dintre invitații speciali ai trupei Vama la Absolvirus Party, concertul online dedicat absolvenților din generația 2020. Jurnalista de la PRO TV le-a vorbit tinerilor despre importanța școlii și a mentorilor pe care îi întâlnim pe parcursul vieții, exprimându-și dezacordul față de transformarea banilor într-un scop.
Tudor Chirilă / Andreea Esca la Absolvirus Party (Screenshot)

Tudor Chirilă / Andreea Esca la Absolvirus Party (Screenshot)

Absolvirus Party, ce s-a desfășurat online pe 18 iunie, a inclus o mulțime de momente speciale, pregătite de trupa Vama pentru adolescenți, părinți și profesori. Setlistul concertului de 4 ore și jumătate a fost presărat cu intervenții din partea unor persoane cu reușite în domeniile în care profesează, ce au oferit sfaturi celor tineri, vorbindu-le despre propriile lor experiențe de viață.

Alături de nume sonore ca Horia Tecău și Grasu XXL, a participat la Absolvirus Party și Andreea Esca, jurnalista subliniind într-o discuție cu Tudor Chirilă importanța mentorilor, pe care îi poți întâlni încă din perioada școlii.

Andreea Esca: "Este extrem, extrem de importantă școala și dacă te îndrăgostești de un profesor, automat te îndrăgostești de materia respectivă"

"Cred că cel mai important este să ai norocul să întâlnești niște mentori, fie că e vorba de profesori, sau de alți oameni pe care îi întâlnești în tinerețe, în adolescență, pentru că de acolo vine totul. Eu am avut foarte mare noroc să am o învățătoare extraordinară, deci practic am avut un mentor de la 6 ani. Cred că m-a ajutat extraordinar, mă ducea la teatru să văd "Mobilă și durere" când aveam 7 ani. (...) Pe urmă țin minte că aveam o profesoară de engleză genială, care pe vremea când nu aveam nimic prin școli, ea își construise un fel de laborator, în care aducea tot felul de casetofoane și magnetofoane, unde ne punea să ascultăm diverse dialoguri în engleză și-n "americană". Ne făcea să ne îndrăgostim de engleză, de ceea ce ea preda. Și cred că fiecare profesor poate să facă asta la rândul lui.

Pe urmă termini liceul, dar, la fel, te-ntâlnești cu cineva care-ți deschide ochii către ceva. Cred că e foarte important, poate că mult mai important decât părinții, la un moment dat. Pentru că și copiii, gândește-te că petrec atât de multe ore la școală și mult mai puține cu părinții acasă. Este extrem, extrem de importantă școala și dacă te îndrăgostești de un profesor, automat te îndrăgostești de materia respectivă și dacă nu-ți place un profesor, ai să urăști materia aceea. Eu cred că toți am făcut asta."

Și pentru că întreaga discuție a avut ca liant importanța pasiunii pentru o anumită meserie, Andreea Esca a ținut să menționeze și un aspect care o deranjează la modul de gândire al multora dintre adolescenți.

Andreea Esca: "Dacă pleci de la premisa că ce-ți dorești tu în viață este să faci bani, mi se pare că ai ratat tot, ai ratat viața, ai ratat absolut tot"

"Dacă mă deranjează ceva, este că mă întâlnesc cu foarte mulți adolescenți, pe care dacă-i întrebi ce-ți dorești, îmi răspund: <<Îmi doresc să am mulți bani>>. Iar treaba asta mă omoară, pentru că mi se pare că e cel mai greșit posibil. Adică dacă pleci de la premisa că ce-ți dorești tu în viață este să faci bani, mi se pare că ai ratat tot, ai ratat viața, ai ratat absolut tot. Și mai ales la vârsta asta, mi se pare că la 16 - 17 ani trebuie să-ți dorești doar să fii fericit. (...)

Mi se pare complet greșit să te gândești că vrei să faci bani. Și nici nu poți să convingi pe nimeni că nu despre asta e toată viața, pentru că pe urmă vin ei cu contra argumente și-ți explică: <<Cum, uite, o să fii fericit dacă o să ai nu știu ce vapor, sau iaht, sau elicopter>>. Și n-ai cum să le explici unor copii că nu e despre asta. Trebuie, cumva, din timp să-i învețe cineva asta. Sunt prea mulți care îmi dau răspunsul ăsta și mi se pare greșit."

Întreaga discuție dintre Andreea Esca și Tudor Chirilă poate fi urmărită online, concertul integral al trupei Vama fiind disponibil aici.

Cu prilejul acestui concert, Tudor Chirilă a povestit și despre balul său de absolvire, evenimentul oferind absolvenților o platformă online prin care să-și transmită mesaje și urări.

 

Citește mai multe despre Tudor ChirilaVama
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Festivalul Rocanotherworld 2020 stă sub semnul solidarității și va ajuta sute de familii nevoiașe

Reprezentând un demers colectiv de a dărui și dorindu-și să crească atât nivelul de conștientizare a problemelor din societate, dar...

Închide