Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

10,000 de persoane au cumpărat bilete la un concert transmis online

Popularitatea unei trupe olandeze a făcut posibilă susținerea unui livestream în fața a 10,000 de spectatori conectați online. Concertul a avut loc la Royal Theatre din Haga, formația susținându-și setlistul într-o încăpere de 700 de locuri complet goală.
Publicul ARTmania Festival 2019

Publicul ARTmania Festival 2019 │ FOTO: Focus Events

Rockul alternativ generează vânzări ridicate în Olanda chiar și în condiții de pandemie. Aproape 10,000 de oameni și-au cumpărat bilete pentru un livestream cu trupa lor olandeză preferată, Di-rect.

Veteranii artiști, ce au în spate o carieră de peste 20 de ani, ar fi trebuit să susțină vara aceasta 20 de concerte de festival. Pandemia le-a oferit, însă, ocazia de a afla cât de loiali și dedicați le sunt fanii.

Chiar dacă evenimentul transmis online a avut loc într-o sală de teatru complet goală, cu o capacitate redusă, de 680 de locuri, de acasă, concertul a fost urmărit de un public de 15 ori mai mare decât numărul de scaune de care dispune Royal Theatre din Haga.

Experiența online oferită în schimbul biletelor a inclus și o cameră de chat, astfel încât fanii să poată interacționa în timpul spectacolului. "De departe cel mai special concert al meu de până acum", a comentat unul dintre fanii Di-rect, care a asistat la livestreamul trupei.

"Credem că în viitor toate concertele vor fi transmise online"

Tom Roetgering, Chief Commercial Officer al GUTS Tickets, compania care a vândut bilete la acest livestream, crede că succesul evenimentului dovedește că show-urile online plătite vor avea căutare și pe viitor.

"Credem că în viitor toate concertele vor fi transmise online. Nu e numai o sursă de venit pentru artist, ci contribuie, de asemenea, și la construirea unei conexiuni valoroase și de durată cu baza lor de fani", a declarat Roetgering.

Di-rect nu este singura trupă care a avut priză online. Laura Marling a susținut recent un concert la Union Chapel din Londra, ce a fost urmărit online de 2,000 de persoane, iar Lewis Capaldi ar fi fost urmărit online de un public demn de o arenă, cifra exactă nefiind dezvăluită. Biletele ar fi costat 5 lire.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Paul McCartney vrea ca fanii săi să nu mai mănânce carne; ar fi cadoul perfect de ziua sa

Săptămâna viitoare, Paul McCartney își va sărbători cele 78 de primăveri. Înainte de ziua cea mare, muzicianul a spus că...

Închide