Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

10,000 de persoane au cumpărat bilete la un concert transmis online

Popularitatea unei trupe olandeze a făcut posibilă susținerea unui livestream în fața a 10,000 de spectatori conectați online. Concertul a avut loc la Royal Theatre din Haga, formația susținându-și setlistul într-o încăpere de 700 de locuri complet goală.
Publicul ARTmania Festival 2019

Publicul ARTmania Festival 2019 (foto: Focus Events)

Rockul alternativ generează vânzări ridicate în Olanda chiar și în condiții de pandemie. Aproape 10,000 de oameni și-au cumpărat bilete pentru un livestream cu trupa lor olandeză preferată, Di-rect.

Veteranii artiști, ce au în spate o carieră de peste 20 de ani, ar fi trebuit să susțină vara aceasta 20 de concerte de festival. Pandemia le-a oferit, însă, ocazia de a afla cât de loiali și dedicați le sunt fanii.

Chiar dacă evenimentul transmis online a avut loc într-o sală de teatru complet goală, cu o capacitate redusă, de 680 de locuri, de acasă, concertul a fost urmărit de un public de 15 ori mai mare decât numărul de scaune de care dispune Royal Theatre din Haga.

Experiența online oferită în schimbul biletelor a inclus și o cameră de chat, astfel încât fanii să poată interacționa în timpul spectacolului. "De departe cel mai special concert al meu de până acum", a comentat unul dintre fanii Di-rect, care a asistat la livestreamul trupei.

"Credem că în viitor toate concertele vor fi transmise online"

Tom Roetgering, Chief Commercial Officer al GUTS Tickets, compania care a vândut bilete la acest livestream, crede că succesul evenimentului dovedește că show-urile online plătite vor avea căutare și pe viitor.

"Credem că în viitor toate concertele vor fi transmise online. Nu e numai o sursă de venit pentru artist, ci contribuie, de asemenea, și la construirea unei conexiuni valoroase și de durată cu baza lor de fani", a declarat Roetgering.

Di-rect nu este singura trupă care a avut priză online. Laura Marling a susținut recent un concert la Union Chapel din Londra, ce a fost urmărit online de 2,000 de persoane, iar Lewis Capaldi ar fi fost urmărit online de un public demn de o arenă, cifra exactă nefiind dezvăluită. Biletele ar fi costat 5 lire.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Paul McCartney vrea ca fanii săi să nu mai mănânce carne; ar fi cadoul perfect de ziua sa

Săptămâna viitoare, Paul McCartney își va sărbători cele 78 de primăveri. Înainte de ziua cea mare, muzicianul a spus că...

Închide