Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

10,000 de persoane au cumpărat bilete la un concert transmis online

Popularitatea unei trupe olandeze a făcut posibilă susținerea unui livestream în fața a 10,000 de spectatori conectați online. Concertul a avut loc la Royal Theatre din Haga, formația susținându-și setlistul într-o încăpere de 700 de locuri complet goală.

Publicat

pe

Publicul ARTmania Festival 2019
Publicul ARTmania Festival 2019 │ FOTO: Focus Events

Rockul alternativ generează vânzări ridicate în Olanda chiar și în condiții de pandemie. Aproape 10,000 de oameni și-au cumpărat bilete pentru un livestream cu trupa lor olandeză preferată, Di-rect.

Veteranii artiști, ce au în spate o carieră de peste 20 de ani, ar fi trebuit să susțină vara aceasta 20 de concerte de festival. Pandemia le-a oferit, însă, ocazia de a afla cât de loiali și dedicați le sunt fanii.

Chiar dacă evenimentul transmis online a avut loc într-o sală de teatru complet goală, cu o capacitate redusă, de 680 de locuri, de acasă, concertul a fost urmărit de un public de 15 ori mai mare decât numărul de scaune de care dispune Royal Theatre din Haga.

Experiența online oferită în schimbul biletelor a inclus și o cameră de chat, astfel încât fanii să poată interacționa în timpul spectacolului. "De departe cel mai special concert al meu de până acum", a comentat unul dintre fanii Di-rect, care a asistat la livestreamul trupei.

"Credem că în viitor toate concertele vor fi transmise online"

Tom Roetgering, Chief Commercial Officer al GUTS Tickets, compania care a vândut bilete la acest livestream, crede că succesul evenimentului dovedește că show-urile online plătite vor avea căutare și pe viitor.

"Credem că în viitor toate concertele vor fi transmise online. Nu e numai o sursă de venit pentru artist, ci contribuie, de asemenea, și la construirea unei conexiuni valoroase și de durată cu baza lor de fani", a declarat Roetgering.

Di-rect nu este singura trupă care a avut priză online. Laura Marling a susținut recent un concert la Union Chapel din Londra, ce a fost urmărit online de 2,000 de persoane, iar Lewis Capaldi ar fi fost urmărit online de un public demn de o arenă, cifra exactă nefiind dezvăluită. Biletele ar fi costat 5 lire.

Trending