Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Una dintre chitarele preferate ale lui Prince va fi scoasă la licitație

Casa de licitații Julien's Auction a dezvăluit că una dintre cele mai speciale chitare, celebra "Blue Angel" va fi scoasă la licitație luna viitoare. Instrumentul ar putea fi vândut cu sume cuprinse între 400,000 și 600,000 de dolari.

Publicat

pe

Prince
Prince

Obiectele cu adevărat istorice sunt adesea retușate: repictate, perfecționate, recondiționate - dacă ar fi să decojim straturile ca scoarța unui copac, reala poveste a acelui obiect ar fi dezvăluită. Acest lucru este valabil și pentru cea de-a doua chitară Cloud a lui Prince din 1984.

Chitara și-a început existența la compania O'Hagan, fiind construită de Tommy Stinson, Dave Rusan, Mark Sampson și Barry Haugen. La început era albă, apoi a fost vopsită în piersiciu, bleu și galben. În prezent, instrumentul are un finisaj albastru-electric, de unde și denumirea "Blue Angel" (Îngerul Albastru). Din 1984 până în 1993, când lutierul Andy Beech a început să facă chitare Cloud pentru Prince, "Blue Angel" a fost principala chitară Cloud folosită.

Instrumentul va fi prezentat la evenimentul găzduit de Julien's Auction, la categoria "Music Icons". Acesta va avea loc în Beverly Hills, dar și online pe julienslive.com, pe 19 și 20 iunie 2020. Chitara este însoțită de o carcasă Calzone de culoare violet.

Inițial se aștepta ca instrumentul să fie vândut cu 100,000-200,000 de dolari, dar după ce s-a confirmat că este adevăratul "Blue Angel", valoarea a crescut la 400,000-600,000 de dolari. Confirmarea a venit și de la expertul în chitarele marca "Cloud", John Woodland. După ce a examinat chitara prin FaceTime, Woodland a fost destul de sigur că aceasta este într-adevăr "Blue Angel". Apoi casa de licitații Julien's a scanat instrumentul cu ajutorului unui CT, demonstrând, astfel, natura chitarei.

Julien's Auction a refuzat să spună unde a fost chitara în ultimele decenii, dar a menționat că s-a aflat într-o colecție privată încă din anii '90 și că proprietarul nu a fost conștient de istoria ei exactă. El a adăugat că a primit chitara cadou de la Prince.

Chitara "Blue Angel" a lui Prince

Chitara "Blue Angel" a lui Prince │ FOTO: Julien's Auction Catalogue www.juliensauctions.com

Cronologia chitarei "Blue Angel"

  • Chitara a fost creată și folosită în turneul "Purple Rain" (1984-1985)
  • Chitara a fost folosită în turneul "Parade" (1986)
  • Chitara a fost folosită în turneul "Sign o'the Times" și este prezentată pe afișul filmului
  • Este principala chitară folosită pe tot parcursul turneului "Lovesexy" (1988-1989)
  • Prince a cântat la această chitară pe 24 septembrie 1989, când a apărut în specialul aniversar de 15 ani de la Saturday Night Live și a interpretat "Electric Chair"
  • A apărut pe coperta revistei Spin, în septembrie 1991
  • A fost utilizată la premiile MTV Video Music Awards din 5 septembrie 1991, pentru piesa "Get Off"
  • Pe 9 septembrie 1991, Prince a participat în emisiunea lui Arsenio Hall pentru o interpretare, acum legendară, a cinci piese. A cântat la această chitară "Let’s Go Crazy", "Cream" și "Purple Rain"
  • A fost folosită în videoclipurile pieselor "Get Off" și "Cream"
  • A fost utilizată pe tot parcursul turneului "Diamonds and Pearls" (1992)

PUBLICITATE
Comentează

Trending