Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Una dintre chitarele preferate ale lui Prince va fi scoasă la licitație

Casa de licitații Julien's Auction a dezvăluit că una dintre cele mai speciale chitare, celebra "Blue Angel" va fi scoasă la licitație luna viitoare. Instrumentul ar putea fi vândut cu sume cuprinse între 400,000 și 600,000 de dolari.

Publicat

pe

Prince
Prince

Obiectele cu adevărat istorice sunt adesea retușate: repictate, perfecționate, recondiționate - dacă ar fi să decojim straturile ca scoarța unui copac, reala poveste a acelui obiect ar fi dezvăluită. Acest lucru este valabil și pentru cea de-a doua chitară Cloud a lui Prince din 1984.

Chitara și-a început existența la compania O'Hagan, fiind construită de Tommy Stinson, Dave Rusan, Mark Sampson și Barry Haugen. La început era albă, apoi a fost vopsită în piersiciu, bleu și galben. În prezent, instrumentul are un finisaj albastru-electric, de unde și denumirea "Blue Angel" (Îngerul Albastru). Din 1984 până în 1993, când lutierul Andy Beech a început să facă chitare Cloud pentru Prince, "Blue Angel" a fost principala chitară Cloud folosită.

Instrumentul va fi prezentat la evenimentul găzduit de Julien's Auction, la categoria "Music Icons". Acesta va avea loc în Beverly Hills, dar și online pe julienslive.com, pe 19 și 20 iunie 2020. Chitara este însoțită de o carcasă Calzone de culoare violet.

Inițial se aștepta ca instrumentul să fie vândut cu 100,000-200,000 de dolari, dar după ce s-a confirmat că este adevăratul "Blue Angel", valoarea a crescut la 400,000-600,000 de dolari. Confirmarea a venit și de la expertul în chitarele marca "Cloud", John Woodland. După ce a examinat chitara prin FaceTime, Woodland a fost destul de sigur că aceasta este într-adevăr "Blue Angel". Apoi casa de licitații Julien's a scanat instrumentul cu ajutorului unui CT, demonstrând, astfel, natura chitarei.

Julien's Auction a refuzat să spună unde a fost chitara în ultimele decenii, dar a menționat că s-a aflat într-o colecție privată încă din anii '90 și că proprietarul nu a fost conștient de istoria ei exactă. El a adăugat că a primit chitara cadou de la Prince.

Chitara "Blue Angel" a lui Prince

Chitara "Blue Angel" a lui Prince │ FOTO: Julien's Auction Catalogue www.juliensauctions.com

Cronologia chitarei "Blue Angel"

  • Chitara a fost creată și folosită în turneul "Purple Rain" (1984-1985)
  • Chitara a fost folosită în turneul "Parade" (1986)
  • Chitara a fost folosită în turneul "Sign o'the Times" și este prezentată pe afișul filmului
  • Este principala chitară folosită pe tot parcursul turneului "Lovesexy" (1988-1989)
  • Prince a cântat la această chitară pe 24 septembrie 1989, când a apărut în specialul aniversar de 15 ani de la Saturday Night Live și a interpretat "Electric Chair"
  • A apărut pe coperta revistei Spin, în septembrie 1991
  • A fost utilizată la premiile MTV Video Music Awards din 5 septembrie 1991, pentru piesa "Get Off"
  • Pe 9 septembrie 1991, Prince a participat în emisiunea lui Arsenio Hall pentru o interpretare, acum legendară, a cinci piese. A cântat la această chitară "Let’s Go Crazy", "Cream" și "Purple Rain"
  • A fost folosită în videoclipurile pieselor "Get Off" și "Cream"
  • A fost utilizată pe tot parcursul turneului "Diamonds and Pearls" (1992)

Muzică nouă

Ascultă o variantă rară a piesei "United States Of Division", în interpretarea lui Prince

Lansarea pe scară largă a piesei "United States of Division" a fost realizată de Sony Music Entertainment. Este pentru prima dată când melodia a devenit disponibilă pe platformele de streaming. Mai multe detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Prince - United States Of Division
Prince - United States Of Division │ FOTO: captură YouTube / Prince

Un cântec rar al lui Prince a primit în sfârșit o lansare globală. Intitulat "United States Of Division", el a sosit inițial pe 4 iulie 2004 ca partea B a single-ului "Cinnamon Girl" și a fost disponibil doar în câteva ediții fizice din Marea Britanie și Europa. Acum, pentru prima dată, se găsește pe toate platformele de streaming.

Din punct de vedere liric, așa cum sugerează și titlul, "United States Of Division" este un cântec politic care îi îndeamnă pe oameni să nu mai lupte, să lase armele jos și să se unească, să facă muzică și dragoste. În strânsă legătură cu emoțiile transmise de "Cinnamon Girl", care deplânge pierderea de vieți omenești și ascensiunea rasismului ca urmare a atacului din 11 septembrie, "United States Of Division" ridică întrebări care nu reușesc încă să primească un răspuns: "De ce ne grăbim să declarăm război" și "Pentru ce luptăm?".

Cea de-a 20-a aniversare a albumul "Musicology", cel de-al 28-lea din cariera lui Prince, va fi sărbătorită pe 20 aprilie, iar lansarea piesei "United States of Division" sosește în cinstea acestei ocazii. În plus, albumul în sine este disponibil pe CD și vinil împreună cu o linie specială de produse de merch, toate disponibile pe site-ul oficial Prince.

Între timp, regretatul artist va fi subiectul unor adaptări cinematografice, printre care un film produs de Ryan Coogler (Black Panther), pe baza unui scenariu scris de Bryan Edward Hill (Titans, Ash vs. Evil Dead) și o producție teatrală inspirată de filmul "Purple Rain".

AUDIO: Prince - United States Of Division

Citește în continuare

Trending