Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

"The Joe Rogan Experience", unul dintre cele mai mari podcasturi din lume, se va muta pe Spotify

Spotify a anunțat ieri că podcastul comediantul Joe Rogan va fi disponibil pe platforma de streaming începând cu 1 septembrie și va deveni exclusiv la sfârșitul acestui an. Exclusivitatea pe Spotify va include și versiunea video.

Publicat

pe

Joe Rogan (captură ecran)
Joe Rogan (captură ecran)

"The Joe Rogan Experience" este unul dintre cele mai urmărite și apreciate podcasturi. Este downloadat de milioane de ori în fiecare lună și potrivit Podcast Insights, emisiunea s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai populare podcasturi pe Apple Podcasts. Show-ul este găzduit de comediantul Joe Rogan și a avut numeroși invitați din diverse domenii (muzicieni, actori, oamenii de știință, politicieni sau oameni de afaceri).

Acordul, încheiat pe mai mulți ani, reprezintă cea mai nouă mișcare a companiei Spotify de a se extinde dincolo de un serviciu de streaming de muzică și de a deveni un imperiu audio. Spotify, care are peste 700.000 de podcast-uri pe platforma sa și ajunge la aproape 300 de milioane de utilizatori lunari, a investit foarte mult în crearea unui format vast.

În 2019, Spotify și-a făcut cunoscute ambițiile prin achiziționarea companiilor de podcast Gimlet Media, Anchor și Parcast. În februarie, Spotify a cumpărat The Ringer, site-ul de sport și cultură al lui Bill Simmons, care are peste 30 de podcasturi.

Anul trecut, Dawn Ostroff, șeful departamentului de conținut al Spotify, a vorbit pentru CNN Business despre strategia companiei pentru mai multe exclusivități:

"Creăm mai mult conținut exclusiv pe platformă, [ceea ce ne permite să comercializăm într-un mod mai semnificativ [și] să aducem oameni pe platformă. Și descoperim interesul creatorilor de conținut de a colabora exclusiv cu noi, pentru că suntem capabili să punem în mâinile lor mult mai multe strategii din marketingul nostru, date de pe platformă și informații".

În ceea ce privește "The Joe Rogan Experience", acesta nu era disponibil pe Spotify. Fanii lui Rogan îl puteau asculta pe alte platforme, cum ar fi aplicația de podcast Apple sau YouTube. Dar Spotify a putut vedea că "The Joe Rogan Experience" a fost mult timp cel mai căutat podcast pe platforma sa.

Joe Rogan a menționat că Spotify nu va avea niciun fel de control creativ asupra emisiunii. De asemenea, vor fi în continuare difuzate clipuri pe YouTube, dar podcastul complet va fi disponibil doar pe Spotify.

Comentează

Trending