Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

Spectacolele în aer liber ar putea fi reluate din 15 iunie; Iată în ce condiţii

Industria spectacolelor şi concertelor din România a fost paralizată de pandemia de Covid-19 şi măsurile aduse de aceasta: carantină, izolare, starea de urgenţă. După 2 luni de paralizie a acestui domeniu se întrevede o speranţă, după declaraţiile de astăzi ale Ministrului Culturii, care a făcut referire la o reluare a spectacolelor în aer liber în iunie. Avem detalii în articol.
Public concert

Publicul la concertul COMA - Orizont (2016)

Într-o intervenţie la Digi FM, ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu a declarat că a discutat cu premierul Ludovic Orban, care se declară deschis spre propunerea de a da drumul la spectacole/concerte. Se pare că premierul şi reprezentanţii mediului artistic au avut o întâlnire chiar astăzi, discutând despre reluarea spectacolelor. În primă fază acest lucru se va face doar în aer liber. Cea mai optimistă variantă este începutul lunii iunie şi auzim data de 15 iunie menţionată de surse.

Dacă se vor relua evenimentele de genul, asta se va face cu reglementări stricte. E vorba despre distanţarea socială, portul de mască de protecţie şi fără a depăşi un număr de 400 de persoane în public. Totul va fi temeinic igienizat. Spaţiul va fi clar delimitat, încât să fie uşor de controlat numărul de participanţi. Între timp festivalurile mari ca Electric Castle sau Untold ar putea fi interzise până la finalul lunii august, conform aceloraşi surse guvernamentale. Organizatorii festivalurilor au solicitat o clarificare a datelor.

A se remarca faptul că se discută parcă mai accentuat de activitatea teatrală în aceste zile, decât de concerte propriu-zise, deşi "spectacolele" sunt comasate laolaltaă (muzică, standup, teatru) în planurile de viitor ale autorităţilor. Totul ţine de evoluţia pandemiei de Covid-19 şi numărul de cazuri. Comunicatul emis de Guvern reafirmă sprijinul pentru angajaţii din industria muzicală/teatrală/cinematografică aflaţi în şomaj tehnic în această perioadă. Recent a fost propusă de către Guvern şi oferirea de vouchere în locul banilor înapoi pe spectacolele, concertele şi festivalurile anulate, pentru a nu suprasolicita organizatorii cu cereri de returnare de bani.

Din 15 iunie ar putea să fie reluate şi spectacolele de stand up comedy. Între timp este neclară situaţia concertelor drive-in, precum cel al Deliei de pe 31 mai. Au apărut voci care spun că Starea de Alertă ar interzice astfel de reuniri de public şi nu putem să nu ne întrebăm care va fi situaţia toaletelor la un astfel de eveniment. Vă reamintim că reglementările ce interzic evenimentele cu mai mult de 5-10 persoane datează de la jumătatea lunii martie deja, după ce în prima fază fuseseră interzise evenimentele cu 300 şi apoi 100 de persoane.

Aceste decizii încadrate în Starea de Urgenţă au lăsat mulţi artişti, dar şi staff-ul lor şi organizatorii fără surse de venit. Există alternativa concertelor online, dar amploarea lor, atmosfera şi veniturile aduse nu se pot compara cu cele clasice. În SUA a avut loc deja primul concert cu distanţare socială, cel al lui Travis McCready, în vreme ce în Europa am văzut deja o serie de concerte drive in în Danemarca şi Cehia.

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Dave Grohl confirmă că s-a gândit să-și scrie biografia

Dave Grohl cochetează de ceva ani cu ideea de a publica o carte despre viața sa, însă își dorește ca...

Închide