Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Radu Palaniță a câştigat marele premiu Românii au Talent, după o finală transmisă de acasă

Dacă în 2019 a câştigat "Românii au talent" croitoreasa cu voce de aur, în acest an, sezonul 10 l-a avut câştigător pe Radu Palaniță, un adevărat "Frank Sinatra de România". Finala de pe 29 mai a adus şi mai multe premii pentru concurenţi, astfel că şi locurile 2 şi 3 au fost recompensate, dar a fost şi o distincţie pentru originalitate.
Radu Palaniță castigator romanii au talent

Radu Palaniță castigator romanii au talent │ FOTO: PRO TV

Radu Palaniță a câştigat vineri seara marele trofeu "Românii au talent", sezonul 10. Premiul are o valoare de 120.000 de euro, iar în finala specială desfăşurată de acasă Radu a atras cele mai multe voturi din partea telespectatorilor. Încă din audiţii şi de la butonul galben al lui Florin Călinescu acest concurent a devenit pritnre preferaţii publicului. Vocea sa a convins pe rând juraţii, dar şi telespectatorii.

Pe locul 2 în urma voturilor primite a fost Siena Vuşcan, care a obţinut premiul de 20.000 de euro, iar pe locul 3 a fost tânărul pianist Mihai Ţigaret, un micuţ viralizat pe YouTube de la debutul său în cadrul concursului. El a plecat acasă cu premiul de 10.000 de euro.

De asemenea, în marea finală a fost desemnat şi un câştigător al premiului de originalitate de 10.000 de euro. După o săptămână de vot telespectatorii l-au ales pe cel mai tânăr concurent din sezonul 10, Vlad Ciobanu. Acesta a recitat poezii cu mult patos şi are o carismă uriaşă. Finala "Românii au Talent" a fost urmărită de peste 2 milioane de telespectatori, iar 10 finalişti s-au întrecut pentru marele premiu. Publicul şi-a susţinut favoritul prin vot, trimitând SMS-uri ce conţineau codurile fiecărui concurent. A existat şi posibilitatea de a vota online.

În 2020 Finala "Românii au Talent" a fost transmisă de acasă, din cauza distanţării sociale pe timp de pandemie. Andra, Andi Moisescu, Mihai Petre şi Florin Călinescu au jurizat momentele din propriile locuinţe, iar concurenţii şi-au prezentat actele de la distanţă. Smiley şi Bartoş au fost de asemenea amfitrioni de acasă.

Seara s-a încheiat cu o declarație încărcată de emoție a marelui câștigător, Radu Palaniță:

Sunt foarte emoționat, nu credeam că oamenii vor avea atât de multă încredere în mine. Încă nu realizez ce s-a întâmplat. Aș vrea să le transmit tuturor celor care au fost alături de mine și vor fi pe mai departe că acest moment a fost piatra de temelie pentru ceea ce va urma în cariera mea, iar acest lucru li se datorează și lor. În viață trebuie să încerci, trebuie să prinzi curajul.

Acest mecanic auto cu voce de aur a reuşit să cucerească publicul, interpretând piesa "My Way" a lui Frank Sinatra. Publicul a apreciat-o mult şi pe micuţa Siena Vuşcan din Cluj-Napoca. Aceasta s-a prezentat în faţa juriului într-un costum chinezesc din epoca preşedintelui Mao şi a cântat o piesă în limba chineză. Micuţa a primit mii de mesaje de încurajare în social media, pe live-ul emisiunii. Tânăra a primit şi un buton "Golden Buzz".

Mulţi îl vedeau câştigător pe Mihai Ţigaret, un adevărat mic Mozart, apreciat de mulţi pentru dexteritatea şi prodigiozitatea sa la pian.

Cei care au un talent și vor să-l arate întregii țări sunt așteptați pe site-ul romaniiautalent.protv.ro pentru a completa formularul de înscriere pentru sezonul 11 Românii au talent!

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
THE CONCERT Drive-In reuneşte muzicieni precum Antonia, INNA, Irina Rimes, Carla's Dreams; Iată când are loc

Primul mare concert al verii din România tocmai a fost anunţat şi este unul de tip drive in. Global Records...

Închide