Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Publicul își dorește să meargă la concerte și pe timp de pandemie, o confirmă 82% dintre respondenții unui sondaj Festicket

Deși pandemia planează încă asupra planurilor concertistice pe 2020, publicul își dorește să se bucure de show-uri live și festivaluri cât mai curând. Peste 80% dintre respondenții unui sondaj realizat de Festicket ar participa la un concert la 6 luni de la ridicarea carantinei, unii fiind pregătiți să asiste la un eveniment imediat ce perioada de relaxare o va permite.
Publicul ARTmania Festival 2019

Publicul ARTmania Festival 2019 (foto: Focus Events)

Un eșantion reprezentativ de 110.000 de entuziaști ai muzicii live au răspuns unui sondaj realizat de Festicket, ce încearcă să ia pulsul mulțimii după carantinare. Câți dintre iubitorii de concerte ar fi dornici să-și vadă artiștii pe scenă în condiții de pandemie și care ar fi momentul oportun pentru reluarea evenimentelor cu public? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care cei chestionați de Festicket au oferit răspuns.

Pulsul iubitorilor de concerte în condiții de pandemie

Rezultatele sondajului arată că cererea pentru concerte rămâne ridicată și în condiții de pandemie. Nu mai puțin de 82% dintre respondenți ar participa la un concert la 6 luni de la ridicarea carantinei, iar o treime din totalul celor chestionați, aici fiind incluși fani ai muzicii live din UK, Franța, Germania și Olanda, ar merge la un festival "imediat" ce autoritățile o vor permite.

Alți 35% dintre respondenți ar participa din nou la concerte în termen de două sau trei luni de la debutul perioadei de relaxare, iar 16% ar aștepta să treacă 6 luni de la încheierea perioadei de carantină.

Trei sferturi dintre participanții la sondajul Festicket și-ar cumpăra bilete pentru festivalurile din 2021, fiind dispuși să-și facă astfel de rezervări în următoarele două, trei luni.

Concerte de interior versus evenimente în aer liber

Festivalurile de zi și de weekend au fost preferatele publicului în cadrul acestui sondaj, 83% optând pentru prima variantă, iar 68% pentru cea de-a doua. Respondenții s-au arătat mai reticenți în privința concertelor de interior, 45% dorind să meargă la astfel de evenimente și 43% fiind interesați să meargă la un concert de club.

Bugete disponibile pentru concerte / livestream

Deși pandemia de coronavirus va provoca, inevitabil, și o criză economică, 6 din 10 respondenți s-au declarat dispuși să participe la evenimente în afara țării în 2021. În ce privește bugetele alocate pentru concerte, 34% ar cheltui între 250 și 500 de euro pe viitoare excursii, în vreme ce 24% ar cheltui mai mult de 500 de euro.

În prezent, 60% dintre iubitorii de muzică live urmăresc livestream-uri, 58% declarându-se bucuroși să plătească pentru a urmări un concert online.

"În ciuda incertitudinii acestei perioade, ne liniștește să vedem un procent ridicat de festivalieri optimiști cu privire la evenimentele cu public (...). Deloc surprinzător, intrăm într-o nouă normalitate pentru evenimente, în care festivalierii se vor aștepta ca organizatorii de concerte să-și adapteze ofertele pentru a le ușura anxietățile", a declarat directorul de marketing al Festicket, Luis Sousa.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Celebration Day" va fi pentru fanii Led Zeppelin pentru că pot urmări pe YouTube celebrul film-concert

"Celebration Day", filmul concert care surprinde reuniunea trupei Led Zeppelin din 2007, de pe Arena O2 din Londra, va fi...

Închide