Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Primele concerte post-carantină din Spania vor avea loc la finalul lunii mai

Spania, una dintre țările europene cu cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus, intră în cea de-a doua fază a perioadei de relaxare. Concertele cu public restrâns sunt acum permise, primele evenimente urmând să aibă loc în Santander, Torrelavega și Muriedas.

Publicat

pe

Metalhead Meeting

În Spania, primele evenimente cu public de după încheierea carantinei vor avea loc în weekendul 29 - 30 mai. Cea de-a două fază a perioadei de relaxare permite desfășurarea concertelor și spectacolelor în aer liber cu maxim 400 de participanți și a evenimentelor indoor cu un public de până la 50 de persoane.

Respectând aceste condiții, primele cinci concerte post-carantină vor avea loc în regiunea de nord a Cantabriei, ca parte a campaniei Culture Counterattack. Pe scenă vor urca artiștii locali Rulo, Vicky Castelo, Billy Boom Band, Deva și Repion, concertele urmând să se desfășoare în Santander, Torrelavega și Muriedas.

"Acești cinci artiști din Cantabria se vor conecta cu fanii lor, la o capacitate mai redusă decât ne-am dori, dar cu cât de mulți oameni va fi posibil", a declarat Pablo Zuloaga, vicepreședintele Cantabriei.

Sunt programate concerte și în luna iulie. Organizatorii festivalului Cruïlla din Barcelona, împreună cu organizatorii unor evenimente majore din Spania, precum Primavera Sound, Mad Cool, Bilbao BBK Live și Sónar, au pus la cale o serie de peste 200 de evenimente în aer liber, reunite sub numele Cruïlla XXS.

"Aceste evenimente vor avea un impact pozitiv asupra stării de spirit colective"

Biletele vor costa între 15 și 45 de euro, iar evenimentele, ce vor varia de la concerte la conferințe și manifestări de artă urbană, se vor desfășura în locații precum muzeul de arhitectură în aer liber Poble Espanyol, Muzeul de Design din Barcelona și la Anella Olímpica (Olympic Ring). Numărul maxim de participanți va fi de 400, fiecare persoană beneficiind de un loc pe scaun.

"Aceasta este o modalitate prin care le transmitem oamenilor mesajul că, puțin câte puțin, situația se remediază. Aceste evenimente vor avea un impact pozitiv asupra stării de spirit colective", a declarat Jordi Herreruela, responsabil cu realizarea programului Cruïlla XXS.

Spania va intra în ultima fază a perioadei de relaxare pe 8 iunie, de la această dată urmând a fi permise concertele și spectacolele în aer liber cu maxim 800 de participanți și concertele și spectacolele de interior cu participarea a maxim 80 de persoane.

La ora actuală, Spania are peste 280.000 de cazuri confirmate de coronavirus, numărul deceselor ajungând la 27.000.

Comentează

Trending