Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Inginerul de sunet al lui Jimi Hendrix vorbește despre albumul de care chitaristul a fost cel mai mândru

Eddie Kramer, inginerul de sunet care a lucrat cu Jimi Hendrix la toate cele trei albume de studio ale chitaristului, a vorbit în cadrul unui interviu despre materialul pe care Jimi l-a considerat a fi cel mai reușit. I-a fost dificil să aleagă, pentru că Jimi a fost "cel mai înzestrat chitarist al lumii".
Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix s-a stins din viață la doar 27 de ani, însă a lăsat posterității trei albume de studio și aparații live ce au rămas drept repere pentru noi și noi generații de muzicieni.

Într-o sesiune de Q&A găzduită de Gibson, Eddie Kramer, inginerul de sunet care a lucrat cu Jimi la cele trei albume de studio ale sale, a povestit despre felul în care chitaristul a perceput munca sa, încercând să aleagă materialul de studio pe care regretatul muzician l-ar fi considerat cel mai bun.

"Orice artist care își merită succesul nu e niciodată mulțumit pe deplin"

"Cred că a fost foarte mulțumit cu primul album ["Are You Experienced" din 1967], cariera lui a luat avânt din acel moment. Cel de-al doilea album a fost unul experimental...

Hai să vorbim despre asta luând în considerare că a fost cel mai înzestrat chitarist al lumii - nu e nicio îndoială în privința asta - și un geniu pe toate nivelurile.

Citim mereu despre genii, indiferent că e Van Gogh sau altcineva - nu sunt niciodată mulțumiți, și cred că orice artist care își merită succesul nu e niciodată mulțumit pe deplin.

Deci nu cred că Jimi a fost vreodată satisfăcut; cred că a fost foarte fericit să înregistreze [cel de-al treilea și ultimul album] "Electric Ladyland" - pentru că aceasta a fost lumea lui, pe care a construit-o", a detaliat Eddie Kramer.

Înregistrările acestui ultim album al lui Jimi au decurs foarte bine, a povestit Eddie, astfel intuind că Jimi trebuie să fi fost foarte mulțumit de rezultat.

"Au fost niște sesiuni de înregistrări foarte bune la Electric Lady Studios, care au avut de-a face cu munca dificilă pe care Jimi o depusese.

O repetiție, o înregistrare - bam - a apărut "Voodoo Child". Așa au decurs lucrurile. (...) De fiecare dată când era în studio, venea la timp. La ora 7, în fiecare seară, era acolo. A fost fantastic, pentru că iubea acel studio. Aceea era casa lui, acela era copilul lui."

Citește mai multe despre Jimi Hendrix
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Judas Priest reprogramează concertul din România în iulie 2021; Tot turneul european este amânat

Judas Priest se alătură marilor trupe care îşi reprogramează concertele din această vară, din cauza pandemiei de Coronavirus. Trupa trebuia...

Închide