Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Inginerul de sunet al lui Jimi Hendrix vorbește despre albumul de care chitaristul a fost cel mai mândru

Eddie Kramer, inginerul de sunet care a lucrat cu Jimi Hendrix la toate cele trei albume de studio ale chitaristului, a vorbit în cadrul unui interviu despre materialul pe care Jimi l-a considerat a fi cel mai reușit. I-a fost dificil să aleagă, pentru că Jimi a fost "cel mai înzestrat chitarist al lumii".

Publicat

pe

Jimi Hendrix
Jimi Hendrix

Jimi Hendrix s-a stins din viață la doar 27 de ani, însă a lăsat posterității trei albume de studio și aparații live ce au rămas drept repere pentru noi și noi generații de muzicieni.

Într-o sesiune de Q&A găzduită de Gibson, Eddie Kramer, inginerul de sunet care a lucrat cu Jimi la cele trei albume de studio ale sale, a povestit despre felul în care chitaristul a perceput munca sa, încercând să aleagă materialul de studio pe care regretatul muzician l-ar fi considerat cel mai bun.

"Orice artist care își merită succesul nu e niciodată mulțumit pe deplin"

"Cred că a fost foarte mulțumit cu primul album ["Are You Experienced" din 1967], cariera lui a luat avânt din acel moment. Cel de-al doilea album a fost unul experimental...

Hai să vorbim despre asta luând în considerare că a fost cel mai înzestrat chitarist al lumii - nu e nicio îndoială în privința asta - și un geniu pe toate nivelurile.

Citim mereu despre genii, indiferent că e Van Gogh sau altcineva - nu sunt niciodată mulțumiți, și cred că orice artist care își merită succesul nu e niciodată mulțumit pe deplin.

Deci nu cred că Jimi a fost vreodată satisfăcut; cred că a fost foarte fericit să înregistreze [cel de-al treilea și ultimul album] "Electric Ladyland" - pentru că aceasta a fost lumea lui, pe care a construit-o", a detaliat Eddie Kramer.

Înregistrările acestui ultim album al lui Jimi au decurs foarte bine, a povestit Eddie, astfel intuind că Jimi trebuie să fi fost foarte mulțumit de rezultat.

"Au fost niște sesiuni de înregistrări foarte bune la Electric Lady Studios, care au avut de-a face cu munca dificilă pe care Jimi o depusese.

O repetiție, o înregistrare - bam - a apărut "Voodoo Child". Așa au decurs lucrurile. (...) De fiecare dată când era în studio, venea la timp. La ora 7, în fiecare seară, era acolo. A fost fantastic, pentru că iubea acel studio. Aceea era casa lui, acela era copilul lui."

PUBLICITATE
Comentează

Tehnologie

Inteligența artificială a creat "noi" piese Nirvana și Amy Winehouse cu scopul de a atrage atenția asupra sănătății mintale

O organizație din Toronto a creat o compilație cu melodii realizate cu ajutorul inteligenței artificiale. Piesele au fost compuse în stilul unor regretați muzicieni care au trecut în neființă la vârsta de 27 de ani. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Kurt Cobain / Amy Winehouse
Kurt Cobain / Amy Winehouse │ FOTO: MTV / captură YouTube - "Black To Black"

Denumit "Lost Tapes Of The 27 Club", proiectul a fost inițiat de Over The Bridge, o organizație a cărei activitate se concentrează asupra sănătății mintale și a importanței ajutorului specializat. Over The Bridge are în vedere mai ales muzicienii care se pot confrunta cu suferințe mintale și dependențe, elemente ce au dus la pierderea unor artiști ca Amy Winehouse sau Kurt Cobain.

"Lost Tapes Of The 27 Club" înglobează o serie de melodii ale artiștilor care au murit la 27 de ani (de asemenea Jimi Hendrix și Jim Morrison). Noile piese au fost create în mare parte de computere, cu ajutorul programului de inteligență artificială Magenta. Acesta a analizat piesele anterioare ale unui artist pentru a afla cum să compună ca acei muzicieni. Un alt program bazat pe inteligența artificială a fost apoi folosit pentru a crea versurile.

"Ce s-ar fi întâmplat dacă toți acești muzicieni pe care îi iubim ar fi avut parte de ajutor specializat pentru sănătatea mintală? Cumva în industria muzicală, [depresia] este privită ca pe ceva normal și <<romantic>>. Muzica lor este văzută ca o suferință autentică", a declarat pentru Rolling Stone Sean O'Connor, membru al consiliului de administrație Over The Bridge.

Over The Bridge îi ajută pe membrii industriei muzicale să facă față problemelor mintale, oferind sprijin prin workshop-uri, sesiuni Zoom și multe altele, cum este proiectul muzical în discuție.

AUDIO "Lost Tapes Of The 27 Club":

"Drowned in the Sun" (stilul Nirvana)

"Man, I Know" (stilul Amy Winehouse)

"The Roads Are Alive" (stilul The Doors)

"You’re Gonna Kill Me" (stilul Jimi Hendrix)

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2021 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending