Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Ian Anderson (Jethro Tull) suferă de o boală incurabilă: "Zilele îmi sunt numărate"

Ian Anderson, vocea și creierul trupei Jethro Tull, a dezvăluit în cadrul unui interviu că suferă de o afecțiune foarte gravă la plămâni. Boala este incurabilă, a mărturisit Anderson, în prezent urmând un tratament pentru ameliorarea simptomelor.

Publicat

pe

Ian Anderson, cântând la flaut într-un picior cu prilejul concertului Jethro Tull pe 20 iunie 2014
Ian Anderson, cântând la flaut într-un picior cu prilejul concertului Jethro Tull pe 20 iunie 2014 │ FOTO: Mihai Anghel / InfoMusic.ro

Ian Anderson suferă de COPD (chronic obstructive pulmonary disease), în traducere o boală pulmonară obstructivă cronică. Muzicianul în vârstă de 72 de ani a fost diagnosticat în urmă cu câțiva ani, alegând să vorbească pentru prima oară în public despre asta într-un interviu acordat de curând pentru AXS TV.

Ian Anderson: "Sufăr de o boală incurabilă, cu care am fost diagnosticat în urmă cu câțiva ani"

"Pentru că vorbesc cu tine (realizatorul interviului, Dan Rather), voi folosi această oportunitate pentru a-ți spune că sufăr de o boală incurabilă, cu care am fost diagnosticat în urmă cu câțiva ani.

Și mă lupt cu ea. Am ceea ce se numesc exacerbări; perioade în care am o infecție care se transformă în bronșită severă și am vreo două-trei săptămâni de-a dreptul ... e într-adevăr o muncă grea să urc pe scenă și să cânt.

Au trecut 18 luni fără nicio exacerbare - urmez un tratament. Dacă am grijă ca mediul în care stau să fie cât mai puțin poluat în ce privește calitatea aerului, sunt ok. Dar...zilele mele sunt numărate.

Nu am ajuns încă în punctul în care să-mi afecteze viața de zi cu zi; încă pot să alerg după autobuz", a declarat Anderson.

Ian Anderson: "Mă lupt cu ea până la capăt"

Întrebat cum se numește boala de care suferă și ce face în prezent pentru a se lupta cu ea, Anderson a detaliat că e vorba despre COPD și că fiecare zi e o lecție de supraviețuire.

"Mă lupt cu ea până la capăt, trebuie să folosesc cât mai mult din puterea plămânilor de care încă am norocul să mă bucur. Trebuie să trag mereu de mine până la limită. În momentul în care te relaxezi și spui: <<Nu pot să mai fac asta>>, e o pantă alunecoasă, așa că...Răspunsul e: mergi înainte, împinge limitele.

Boala este denumită COPD și te face să îți pierzi o anumită capacitate a plămânilor tăi, împiedicându-i să-ți ofere practic suficient oxigen. Și eu am petrecut 50 de ani din viața mea pe scenă printre acele chestii nenorocite pe care le numesc mașini de fum."

Cunoscut ca omul care a introdus flautul în muzica rock, Ian Anderson este fără îndoială "creierul" din spatele a tot ce a creat Jethro Tull. Conduși de cântărețul, flautistul, chitaristul și compozitorul Ian Anderson, Jethro Tull și-a creat singură drumul în muzică, revolutionând limbajul muzical al epocii. De-a lungul lungii cariere, Ian Anderson și Jethro Tull au lansat 30 de albume, vânzând peste 60 de milioane de copii în întreaga lume.

Ultimul concert susținut de Ian Anderson în România a avut loc în 2014. Evenimentul s-a desfășurat la Sala Palatului din București.

Comentează

Trending