Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Gorillaz sărbătorește 20 de ani de istorie vizuală prin lansarea unui almanah

Au trecut mai bine de 20 de ani de la înființarea grupului Gorillaz, iar creatorii Damon Albarn și Jamie Hewlett sărbătoresc partea vizuală a proiectului cu un almanah cuprinzător ce va fi lansat în octombrie.

Publicat

pe

Gorillaz
Gorillaz

Almanahul Gorillaz, publicat de Z2 Comics, va conține peste 120 de pagini cu ilustrații color, realizate de Hewlett, incluzând noi opere de artă, jocuri, puzzle-uri și prima bandă desenată ce îi are ca protagoniști pe membrii trupei virtuale: 2D, Noodle, Murdoc Niccals și Russel Hobbs. De asemenea, sunt promise apariții ale oaspeților care au trecut prin mai multe momente marcante din istoria Gorillaz.

Ediția standard a cărții vine la pachet cu un CD al primului sezon din proiectul "Song Machine", care a cuprins până acum piese precum "Momentary Bliss" (feat. slowthai și Slaves), "Désolé" (feat. Fatoumata Diawara) și "Aries" (feat.Peter Hook și Georgia). Materialul "Song Machine" este format dintr-o serie de piese și videoclipuri, denumite "episoade". Acestea vor fi lansate pe parcursul anului 2020 și fiecare episod va beneficia de invitați surpriză.

Celelalte două versiuni ale almanahului beneficiază de mai mult conținut. Limitată la 6666 de exemplare, ediția "deluxe" supradimensionată este semnată de toți cei patru membri ai trupei animate și vine cu patru imprimeuri și o foaie cu stickere. Detaliile cu privire la ediția "super deluxe" sunt puține. Se știe că este limitată la doar 200 de exemplare, este semnată de însuși Hewlett și "va fi o piesă de artă specială în ambalaj unic", este menționat într-un comunicat.

"Fiecare fan al benzilor desenate și al animației a visat să vadă debutul unei benzi desenate marca Gorillaz. Artwork-urile, muzica și miturile, toate acestea se adaugă la ceea ce este destinat să fie una dintre cele mai sonore lansări ale noastre, iar când fanii vor vedea exact ce am plănuit, știu că toată lumea va fi de acord că a meritat așteptarea", a comentat Josh Frankel, editorul Z2 Comics.

Almanahul Gorillaz urmează să fie lansat oficial pe 16 octombrie, iar precomenzile au început deja. În trecut, Z2 Comics a publicat benzi desenate pentru muzicieni precum Babymetal, YUNGBLUD sau Skillet.

Săptămâna trecută, în cadrul show-ului "Jimmy Kimmel Live!", Damon Albarn a interpretat "Aries" cu 2-D, fiind pentru prima dată când Albarn a cântat în duet cu vreunul dintre prietenii săi animați.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Gorillaz a lansat un EP surpriză, "Meanwhile"; Ascultă cele 3 piese noi

Gorillaz dădea de ceva vreme semne că se pregăteşte să lanseze ceva nou, cântând câteva piese noi la evenimentele la care a participat în această vară. Pe 26 august au lansat un EP cu 3 piese noi, intitulat "Meanwhile" şi axat pe colaborări. Noile track-uri se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta album EP Gorillaz Meanwhile
Coperta album EP Gorillaz Meanwhile │ FOTO: Gorillaz

Noul EP surpriză "Meanwhile" e gândit pentru a sărbători Notting Hill Carnival, iar trupa de personaje virtuale a colaborat pe acest material cu artişti ca AJ Tracey, Jelani Blackman şi Alicai Harley. Titlul noului disc provine de la Meanwhile Gardens, locul unde formaţia şi-a ţinut primul concert live în anul 2000. Acolo au cântat legendara piesă "Clint Eastwood" la Middle Row Records.

Acest release soseşte la timp pentru party-urile de final de vară din UK şi pentru weekend-ul prelungit Bank Holiday. E conceput să aducă lumea pe ringul de dans, cu beat-uri ritmate şi o voce baritonală a rapperilor de pe single care îţi pătrunde în creier mai ceva decât colaborările lui Lil Dicky. Sintetizatoarele sunt surpriza plăcută de pe piesa "Meanwhile", care are ceva din începuturile carierei lui Major Lazer.

Gorillaz a intrat deja în sezonul aniversărilor, sărbătorind 20 de ani de la albumul său de debut din 2001. Vom avea parte şi de o relansare, cu piese remasterizate, dar şi extra-uri, B Sides şi demo-uri. Piesa titulară de pe noul EP a primit un preview la concertele sold out ale trupei de la arena O2 din Londra, iar unul a fost dedicat exclusiv cadrelor medicale.

Damon Albarn, liderul trupei a declarat că noua muzică pe care o scoate Gorillaz are o "tematică de carnaval". "Jimmy Jimmy" este la graniţa dintre reggae şi un hip-hop ceva mai vesel şi ritmat, adecvat lui 2021. "Deja Vu" păstrează influenţele insulare şi are o cantitate şi mai mare de reggae şi o percuţie foarte puternică.

Gorillaz trebuia să fie headliner la Electric Castle 2021, alături de Deftones, dar schimbările provocate de pandemie au împiedicat trupa să ajungă la noi.

În 2020 grupul a lansat proiectul all star "Song Machine", care includea colaborări cu Robert Smith, Elton John, St. Vincent, dar şi ScHoolboy Q, Beck, Slowthai şi Jpegmafia. În plus, formaţia a lansat "Gorillaz Almanac", o carte care ilustrează cele două decenii de carieră ale acestui colectiv de artişti.

Citește în continuare

Trending