Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Gala Oscar din 2021 ar putea fi amânată din cauza pandemiei de coronavirus

Cea de-a 93-a ediție a galei Premiilor Oscar ar putea fi amânată pe fondul incertitudinii provocate de pandemia de coronavirus. Evenimentul ar trebui să aibă loc în februarie 2021, însă în actualul context această dată este pusă sub semnul întrebării.

Publicat

pe

Oscar 2020 (Artwork)
Oscar 2020 (Artwork) │ FOTO: Press kit www.oscars.org

Academia Americană de Film ar putea reprograma gala Oscar de anul viitor. Potrivit unor surse ale publicației Variety, data anunțată inițial, de 28 februarie 2021, va suferi modificări.

"Cel mai probabil gala va fi amânată", a detaliat una dintre sursele Variety.

Momentan nu a fost stabilită o altă dată, a specificat aceeași sursă, în vreme ce o alta susține că data difuzării galei nu a fost modificată în programul ABC.

Aceste discuții pe tema reprogramării galei Oscar vin pe fondul incertitudinii evoluției pandemiei de coronavirus. Evenimentul ar trebui să aibă loc în Los Angeles, în vreme ce în Statele Unite numărul cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de un milion și jumătate, în fiecare zi fiind depistate sute de noi cazuri. Experții se așteaptă și la un cel de-al doilea val de infectări în toamnă, astfel încât perioada de început a anului viitor este cât se poate de problematică.

Noi reguli anunțate de Academie

De curând, tot pe fondul pandemiei, Academia a anunțat o serie de modificări importante în lista regulilor de eligibilitate a filmelor. Pentru a fi luate în considerare de către comisia care stabilește nominalizările, filmele nu vor mai trebui să ruleze o săptămână în cinematografele din Los Angeles, așa cum se întâmpla până acum. Va fi suficient ca filmul în discuție să fie pus la dispoziție pentru membrii Academiei prin serviciul său de streaming intern, Academy Screening Room, cu cel puțin 60 de zile înainte de lansarea pe platforme publice precum Netflix sau VOD. Pentru mai multe detalii privind noile reguli ale Academiei puteți consulta un articol anterior.

La recenta ediție a galei Oscar, publicul a avut parte de o apariție surpriză și o premieră. Un artist ce nu fusese anunțat de organizatori a urcat pe scenă și a stârnit confuzie, mirare, dar și încântare în rândul audienței. Ediția de pe 10 februarie 2020 a marcat și o premieră în materie de câștigători, filmul "Parasite" obținând un Oscar într-o categorie în care niciun film străin nu se mai remarcase până acum.

Comentează

Trending