Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Franța lansează un "fond de festival" și oferă 50 de milioane de euro pentru industria muzicală

Domeniul cultural din Franța va primi ajutor pentru a trece mai ușor de criza cauzată de coronavirus. Un fond de festival, sprijin guvernamental pentru evenimente restrânse și o creștere de 50 de milioane de euro în bugetul Centrului Național de Muzică reprezintă noile inițiative. Mai multe detalii în articol.
Public concert

Concert Grasu XXL și Guess Who la Arenele Romane pe 12 octombrie 2018 (foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

Guvernul francez a promis 50 de milioane de euro pentru a sprijini industria muzicală a țării, precum și înființarea un "fond de festival" pentru a ajuta evenimentele forțate să se anuleze din cauza pandemiei de coronavirus.

Într-o discurs televizat, urmat de o întâlnire cu reprezentanții industriei, ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a anunțat că Centrul Național de Muzică își va crește bugetul cu 50 de milioane de euro - "o contribuție la ajutorul deja furnizat" sectorului, precum și pentru a permite "construirea de planuri de sprijin" pentru această industrie, în viitor.

De asemenea, Riester a anunțat crearea unui fond dedicat festivalurilor, care va fi înființat cu ajutorul autoritățile locale și regionale. Evenimentele live majore nu vor avea loc în Franța până cel puțin în septembrie, dar autoritățile au menționat că este posibil ca anumite "mici festivaluri" să aibă loc.

În cadrul aceleiași apariții televizate a participat și președintele Emmanuel Macron. Acesta a spus că va contribui la protejarea întreprinderilor independente, cum ar fi festivalurile mici. A anunțat că, în parteneriat cu Banca de Investiții Publice, statul se va implica pentru ca aceste întreprinderi "să nu fie afectate și să riște să fie cumpărate de marile companii". Macron a adăugat că guvernul său va continua să sprijine industria festivalieră din centrul societății franceze.

Un studiu recent a arătat că economia franceză a pierdut 1,8 miliarde de euro ca urmare a anulării sau amânării a aproape tuturor festivalurilor din această vară. Franța a început să ridice o parte dintre restricții. Magazinele (din afara Parisului) au început să se deschidă de ieri, 11 mai, iar oamenii nu mai sunt obligați să aibă declarații pe propria răspundere când ies din casă.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Într-o lume "guvernată de frică", Dave Grohl retrăiește momente din concerte când, braț la braț, cântam din toți rărunchii: "Știu că o vom face din nou, pentru că trebuie"

Dave Grohl a scris un articol emoționant pentru o publicație americană, imaginându-și ziua în care concertele vor redeveni ceea ce...

Închide