Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Delia concert Cum Era drive in Romexpo 2020INFO CONCERT:
Delia - concert Drive In
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Firma de avocatură ce reprezintă artiști ca Madonna, Lady Gaga sau Bruce Springsteen a fost atacată cibernetic

O importantă firmă de avocatură pentru mass-media și divertisment a fost victima unui atac cibernetic care a dus la furtul unui lot de informații private. Află mai multe detalii.
Bruce Springsteen / Lady Gaga / Madonna

Bruce Springsteen / Lady Gaga / Madonna

Grubman Shire Meiselas & Sacks, o firmă de avocatură pentru mass-media și divertisment reprezentând artiști precum Lady Gaga, Madonna, Nicki Minaj și Bruce Springsteen, le-a comunicat recent clienților un raport conform căruia sistemele de date interne ale companiei au fost sparte, acest lucru putând expune o mulțime de informații delicate.

"Confirmăm că am fost victimele unui atac cibernetic. I-am anunțat pe clienții noștri și pe angajați. Am angajat experți în acest domeniu și lucrăm non-stop pentru a rezolva această problemă", a spus un reprezentant al firmei publicației Rolling Stone.

Săptămâna trecută, un grup de hackeri cunoscut sub numele de "REvil" sau "Sodinokibi" a susținut că a furat 756 gigabiți de documente din rețeaua firmei de avocatură din New York. Hackerii au spus că printre clienții afectați se numără Lady Gaga, Madonna, Nicki Minaj, Springsteen, Mary J. Blige, Mariah Carey, Bette Midler, Christina Aguilera, Idina Menzel, Run DMC, Cam Newton, Jessica Simpson, Priyanka Chopra și Ella Mai.

Datele furate ar include numere de telefon, adrese de e-mail, corespondență personală și diverse contracte. Potrivit Emsisoft, o companie de consultanță pentru software și cibersecuritate, hackerii au postat dovezi ale furtului pe un forum din "partea întunecată" a internetului, care permite utilizatorilor să-și ascundă identitățile prin criptare. Se pare că un document lansat de grup a fost extras dintr-un contract pentru turneul Madame X al Madonnei.

"Atacurile asupra firmelor de avocatură se referă în special la sensibilitatea informațiilor pe care le dețin. De exemplu, incidentele anterioare au dus la publicarea detaliilor despre stresul post-traumatic al veteranilor și cazurilor de neglijare a copiilor. Și toate aceste informații au fost postate online unde pot fi accesate cu ușurință de către oricine are conexiune la internet", a declarat Brett Callow, analist Emsisoft pentru Rolling Stone.

Legat de problema de față, Callow este de părere că hackerii vor face publice alte date furate, posibil periodic, dacă firma nu plătește o sumă specifică. Callow estimează că organizațiile americane au plătit peste 1,3 miliarde de dolari în cereri de răscumpărare anul trecut. "La nivel global, costul anual este de aproape 170 de miliarde de dolari", a adăugat el.

Site-ul Grubman Shire Meiselas & Sacks afișează doar sigla companiei și, potrivit Variety, a rămas în această stare încă de sâmbătă dimineață.

Citește mai multe despre Bruce SpringsteenChristina AguileraLady GagaMadonnaMariah CareyMary J BligeNicki Minaj
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Bryan Adams pune pe seama celor care nu vor să devină vegani apariția coronavirusului

Într-un mesaj postat pe contul său de Instagram, Bryan Adams a avut o părere tranșantă despre apariția coronavirusului.

Închide