Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

Experții recomandă încetarea practicilor de tip "moshing" și "crowdsurfing" odată cu revenirea concertelor

Pandemia de coronavirus a schimbat, cel puțin temporar, viitorul muzicii live. Această situație aduce cu sine adoptarea unui comportament diferit al publicului participant. Mai multe detalii în articol.
Public concert

Publicul la concertul COMA - Orizont (2016)

În contextul actual, piața de concerte se numără printre cele mai afectate segmente de business. Deși promoterii și organizatorii de evenimente încearcă să găsească soluții, una dintre acestea fiind concertele drive-in, schimbări vor avea loc și în momentul în care concertele "obișnuite" vor reveni. Cel mai devreme, în toamna anului viitor, după spusele experților. Chiar dacă pare atât de îndepărtat acel moment, organizația non-profit Event Safety Alliance a redactat un ghid pentru menținerea siguranței în timpul concertelor. Din nefericire, include o interdicție temporară a practicilor de tip "moshing" și "crowdsurfing".

*Moshing sau slamdancing reprezintă un stil de dans în care participanții se împing sau se lovesc unul de celălalt, practicat în general în cadrul concertelor de muzică agresivă.

*Crowdsurfing este procesul în care o persoană este trecută deasupra altor persoane, dintr-o parte a locației în alta. "Surferul de mulțime" este trecut deasupra capetelor tuturor, mâinile celorlalți participanți susținând greutatea persoanei.

Ghidul Alliance Safety Event a fost creat pentru a ajuta locurile care intenționează să se redeschidă, dar vor să facă acest lucru în siguranță. Sugestiile din document au fost redactate după ce Steven Adelman și Jacob Worek, membri ai organizației, au vorbit cu peste 400 de promotori, organizatori, angajați ai unor site-uri de bilete, etc care ajută la conducerea și operarea unor astfel de evenimente.

Documentul de 29 de pagini sugerează reglementări precum stabilirea unor practici ferme de igienizare, cum să se ocupe de participanți care suferă de anumite bolile, cum să aibă grijă de sănătatea angajaților, dar și reguli neașteptate, însă logice, cum ar fi eșalonarea timpilor de intrare în locație, cumpărarea de merch se va realiza online sau la eveniment, dar probarea hainelor nu este permisă, iar plata se va face contactless (diverse aplicații mobile) și practicile "moshing" și "crowsurfing".

"Câteva modificări evidente vor fi necesare când se vor relua evenimentele. Participanții nu pot sta cu toții în fața scenei așa cum sunt obișnuiți; <<moshing-ul>> și <<crowdsurfing-ul>> sunt încălcări ale distanței sociale în sine și trebuie să fie absolut interzise în timpul acestei pandemii", este menționat în ghid.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă lansată de Norah Jones, "Were You Watching?" - AUDIO

Norah Jones ne oferă o nouă bijuterie muzicală, intitulată "Were You Watching?". Melodia este inspirată de un poem scris de...

Închide