Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Dave Grohl povestește ce a făcut când managerul i-a cerut să cânte mai bine decât Metallica

Managerii pun adeseori presiune pe artiști, Dave Grohl aflându-se și el în situația de a nu ști cum să se ridice la așteptări. Vocalistul Foo Fighters a dezvăluit într-un interviu că i s-a cerut să cânte mai bine decât Metallica, solicitarea venind în contextul unui concert de amploare, de pe stadionul Wembley.
Dave Grohl

Dave Grohl

Dave Grohl a acordat un interviu pentru Entertainment Weekly, în care a povestit despre un moment de maximă tensiune din cariera sa. În urmă cu 13 sau 14 ani, vocalistul a susținut împreună cu colegii din Foo Fighters un concert caritabil de mari dimenisiuni, la care au participat cele mai mari nume din industria muzicală.

"Totul a început la concertul caritabil Live Earth, pe care l-am susținut în 2006 sau 2007, cred. S-a desfășurat în mai multe orașe din lume, dar noi am fost invitați să cântăm în Londra, pe stadionul Wembley, iar lineup-ul era incredibil. Erau Madonna, The Beastie Boys și Genesis și Metallica și The Pussycat Dolls; erau atât de mulți artiști.

Am presupus că vom fi la capătul afișului, pentru că așa se întâmplă la majoritatea festivalurilor, lineup-ul se bazează pe popularitate. Dar când am ajuns acolo și ne-am uitat pe program am văzut că urma să cântăm după toată lumea, exact înaintea Madonnei", a povestit Dave Grohl.

Dave Grohl: Managerul meu, John Silva, m-a tras deoparte și mi-a zis: <<Am nevoie să faci ceva pentru mine. Vreau să cânți mai bine decât Metallica>>

La momentul respectiv, Foo Fighters nu avea notorietatea de acum, așa că Grohl a intrat în panică, simțind presiunea trupei mici care trebuie să-și demonstreze potențialul.

"Eram absolut terifiat și îmi amintesc că exact înainte să urc pe scenă, managerul meu, John Silva, m-a tras deoparte și mi-a zis: <<Am nevoie să faci ceva pentru mine. Vreau să cânți mai bine decât Metallica>>. Iar eu i-am spus:<< Asta n-o să se întâmple.>>", și-a amintit Grohl.

Fiecare trupă avea la dispoziție 20 de minute, așa că Dave Grohl s-a gândit să urmeze exemplul trupei Queen, care a intrat în istorie cu show-ul de la Live Aid.

"Ne-am hotărât să facem ce a făcut Queen la Live Aid, adică să cântăm 5 dintre cele mai cunoscute piese ale noastre, melodii pe care le poate cânta toată lumea."

Trupa a interpretat astfel single-uri ca "My Hero", "Everlong" și "Learn to Fly". Setul a decurs foarte bine, considerând că, un an mai târziu, Foo Fighters cânta din nou pe stadionul Wembley, publicul venind de această dată special pentru ei. Mai mult decât atât, formația a cântat alături de Led Zeppelin, care a onorat invitația lui Dave Grohl fără reticențe, în urma unei simple propuneri telefonice.

Citește mai multe despre Dave GrohlFoo FightersMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Solistul Judas Priest, Rob Halford, va lansa o carte autobiografică

Muzicianul își va expune fiecare fațetă a sa într-o autobiografie viitoare, intitulată "Confess". Cartea va fi lansată pe 29 septembrie....

Închide