Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Smiley și Adrian Despot la Vocea: ReuniuneaSmiley și Adrian Despot au făcut să se audă "basul și cu toba mare" la ediția specială Vocea României Irina Rimes și Tudor Chirilă la Vocea: ReuniuneaÎn cadrul "Vocea: Reuniunea", Irina Rimes și Tudor Chirilă și-au declarat iubirea - VIDEO Alexandra Stan, Cornel Ilie, Liviu Teodorescu - Oameni (Live la Marea Unire ZU 2020)Marea Unire Zu 2020 i-a adus împreună pe Alexandra Stan, Cornel Ilie și Liviu Teodorescu - VIDEO Alina Eremia la Marea Unire Zu 2020Alina Eremia a apăsat pedala rock la Marea Unire Zu 2020 cântând "Sunetul mai tare / DJ Vasile / Banii vorbesc" - VIDEO Antrenori Vocea: ReuniuneaEdiția specială "Vocea României" le-a adus românilor un show cu muzică, dans și invitați speciali - VIDEO AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger

Într-o lume "guvernată de frică", Dave Grohl retrăiește momente din concerte când, braț la braț, cântam din toți rărunchii: "Știu că o vom face din nou, pentru că trebuie"

Dave Grohl a scris un articol emoționant pentru o publicație americană, imaginându-și ziua în care concertele vor redeveni ceea ce au fost înainte de pandemie. Vocalistul Foo Fighters este convins că ne vom bucura din nou de show-uri live și de experiențe de neuitat, pentru că pur și simplu nu putem trăi fără asta.
Dave Grohl

Dave Grohl │ FOTO: GriffinRocks Photography

Dave Grohl picură speranță într-un orizont închis de frici și de restricții. În cadrul unui articol amplu, redactat pentru The Atlantic, vocalistul Foo Fighters ne reamintește de ce iubim atât de mult concertele, punctând nevoia de catharsis și de apropiere umană.

Deși este conștint că situația actuală este incertă, Dave este convins că la un moment dat concertele vor avea din nou loc, pentru că avem nevoie de ele cu toții.

"Acestă schimbare genială a uimit publicul și a dat startul unui concert de neuitat"

Pentru a pune în context această zi a revenirii concertelor, pe care mulți dintre noi o așteptăm, Grohl a trecut în revistă câteva dintre live-urile care l-au marcat în plan personal. Vocalistul a povestit publicului despre un show din 2001 al trupei U2, când turneul Elevation prevestea o serie de live-uri extravagante, scăldate în lasere și cu o producție masivă. Spre surprinderea sa, trupa a mers pe o altă abordare, rămânând în lista scurtă a concertelor care l-au impresionat.

"Spre surpriza mea, trupa a intrat pe scenă fără nicio introducere, cu toate luminile aprinse și au dat startul primei melodii sub strălucirea lor aspră, fluorescentă, fără pachetul obișnuit de lasere și ecrane LED cu care ne-am obișnuit cu toții. Acestă schimbare genială a uimit publicul și a dat startul unui concert de neuitat, pe o notă personală, foarte crudă", a detaliat Grohl.

Nostalgic, dar într-o notă pozitivă, Dave Grohl concluzionează în articolul său că nu putem ști când vom trăi din nou experiențe de concert memorabile, dar este sigur că ziua respectivă va veni.

"În lumea de azi, guvernată de frică, neliniște și distanțare socială, este greu să ne imaginăm că vom împărtăși din nou experiențe ca acestea ", scrie Grohl. "Nu știu când va fi din nou posibil să revenim la momentele în care cântam din toții rărunchii stând braț la braț, cu inimile galopând, corpurile aliniate, sufletele explodând de emoție și viață. Dar știu că o vom face din nou, pentru că trebuie."

Până la acea frumoasă zi, în care ne vom bucura de un concert Foo Fighters, Dave Grohl pregătește pentru fanii trupei un nou material de studio. Potrivit vocalistului, discul este versiunea formației pentru hitul "Let's Dance" al lui David Bowie. Mai mult decât atât, albumul este gata.

Citește mai multe despre Dave GrohlFoo Fighters
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Chitara lui Kurt Cobain din concertul MTV Unplugged este scoasă la licitaţie; Ar putea valora 1 milion de dolari

Concertul Nirvana MTV Unplugged din 1993 rămâne în continuare o legendă şi toate obiectele asociate acelui act muzical aduc preţuri...

Închide