Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Corey Taylor de la Slipknot şi-a finalizat primul album solo în carantină

Corey Taylor, poate cel mai vocal artist rock, citat des de publicaţiile de profil a intrat într-o nouă etapă a carierei sale muzicale. Artistul şi-a finalizat primul album solo, profitând de perioada carantinei şi izolării. Avem detalii despre LP în articol.

Publicat

pe

Corey Taylor

Corey Taylor este un om ocupat, între rolul de solist al trupei Slipknot şi cel de solist la Stone Sour. Artistul a ţinut deja reprezentaţii solo, precum cele din Londra de acum 3 ani, când Corey a cântat coveruri după The Cure, Kiss, Misfits şi R.E.M. Nu s-a ferit şi de interpretări de melodii Slipknot, dar şi momente amuzante cu melodii din "Sponge Bob" sau celebra sa piesă de Crăciun, "[email protected]$". Corey şi-a exprimat de mult dorinţa de a aborda şi alte genuri muzicale decât cele care l-au consacrat, pe un album solo.

Reprezentaţiile sale au fost acustice, pline de emoţie, iar muzicianul cochetează şi cu jazz-ul, cu muzica country şi chiar cu glam-ul, fiind prieten cu cei de la Steel Panther. Dezvăluirea cu privire la noul album a venit în cadrul unui podcast al lui Lzzy Hale de la Halestorm ("Raise Your Horns"). Acolo Taylor a menţionat că are 25 de piese înregistrate, acelaşi număr pe care îl pomenise solistul şi în noiembrie, doar că acum track-urile sunt finalizate.

Unele piese au fost compuse de-a lungul anilor, dar nu se potriveau cu nici una dintre trupele artistului. Pentru proiectul solo vocalistul a colaborat cu Christian Martucci de la Stone Sour, cu chitaristul Zach Throne de la trupa sa live Corey Taylor and Friends, dar şi cu basistul Jason Christopher şi toboşarul Dustin Schoenhofer. Înregistrarea a durat 2 săptămâni şi jumătate, iar Corey şi-a descris albumul ca "dope" ("mişto").

Artistul cu mască schimbătoare vine după un an 2019 în care Slipknot a lansat albumul "We Are Not Your Kind", primit excelent de fani şi public. Trupa ar fi trebuit să cânte la final de iulie 2020 în România, dar şi-a anulat reprezentaţia şi turneul european în întregime din cauza restricţiilor provocate de pandemie. Pe Corey l-am văzut în România totuşi cu Stone Sour în 2018 şi 2010.

Corey Taylor este cunoscut şi ca scriitor, având la activ 4 cărţi publicate:

  • Seven Deadly Sins: Settling the Argument Between Born Bad and Damaged Good
  • A Funny Thing Happened On The Way To Heaven (Or How I Made Peace With The Paranormal And Stigmatized Zealots & Cynics In The Process)
  • You're Making Me Hate You: A Cantankerous Look at the Common Misconception That Humans Have Any Common Sense Left
  • America 51: A Probe into the Realities That Are Hiding Inside "The Greatest Country in the World"
PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Corey Taylor a scris 5 scenarii de filme, pregăteşte o nouă carte - Interviu

Titlul pentru "cel mai ocupat om din rock" tocmai a devenit mai greu de acordat. Pe de o parte îl avem pe Max Cavalera cu 6-7 formaţii, apoi Maynard James Keenan cu restaurant, viticultură, 3 trupe şi cariera de scriitor, dar şi Dave Grohl, omul-formaţie. Corey Taylor merită şi el un loc în acest club select, mai ales după ce a anunţat că a terminat de scris 5 scenarii de filme.

Publicat

pe

Videoclip Corey Taylor Samantha's Gone
Videoclip Corey Taylor Samantha's Gone │ FOTO: Corey Taylor

Artistul are la activ colaborarea cu trupele Stone Sour (temporar dizolvată), Slipknot (a scos album în 2019), iar acum îşi promovează primul album solo, "CMFT". Pe parcursul ultimelor 2 decenii a lansat câteva cărţi ajunse best seller, cu titluri ridicol de lungi ("Seven Deadly Sins: Settling the Argument Between Born Bad and Damaged Good"), iar acum intră în cinematografie. Într-o discuţie cu Terri Carr la postul de radio WDHA din New Jersey, solistul a dezvăluit că e atras de lumea filmului. În ultimul an Corey Taylor a fost asociat antologiei horror "Bad Candy", dar a primit şi un rol în filmul horror "Rucker".

Apare şi în documentarul SF cu tematica anilor '80 "In Search of Tomorrow", iar recent Corey a dezvăluit că ar dori să scrie un musical. Producţia respectivă ar fi bazată pe oraşul său natal, copilăria şi adolescenţa, dar şi prietenii săi. Problema e cu programul încărcat, mai ales dacă se concretizează turneele şi concertele reprogramate din 2020 în 2021. Corey a declarat la acel post de radio şi faptul că în fiecare scenariu pe care l-a scris şi-a dat şi un rol mic.

Artistul a precizat şi că a terminat un scenariu numit "Zombie Versus Ninja", pe care îl prezintă deja la pitch-uri producătorilor. La interviu muzicianul a declarat că nu vrea să intre în lumea Hollywood-ului ca actor sau regizor, ci e interesat strict de scenariu. Doreşte să creeze o lume, un univers şi să vadă oameni reali care aduc acea lume la viaţă. Corey mai lucrează la încă o carte în vreme ce promovează primul său LP solo. Întregul interviu se vede mai jos:

Când am auzit de aceste proiecte ale muzicianului, m-am gândit imediat la Rob Zombie, care a cunoscut deja un succes răsunător în lumea filmelor horror. A creat deja câteva filme-cult, inclusiv "Halloween”, "Halloween II", iar în ultimii ani a început să fie apreciat şi Fred Durst că regizor, mai ales după ce a lucrat cu John Travolta la filmul "The Fanatic".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE