Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

CIA ar fi compus piesa Scorpions "Wind of Change"; Solistul Klaus Meine neagă vehement

Dacă v-aţi plictisit de teorii ale conspiraţiei legate de 5G şi de Covid-19, azi avem o teorie din industria muzicală. Nu vine de la un ageamiu, ci de la jurnalistul de la The New Yorker, Patrick Radden Keefe. Acesta a petrecut ani buni investigând teoria că piesa Scorpions "Wind of Change" ar fi fost compusă de către CIA. Avem detalii şi o dezminţire în articol.

Publicat

pe

CIA Scorpions Wind of Change
CIA Scorpions Wind of Change │ FOTO: Scorpions

Melodia "Wind of Change" a fost lansată în ianuarie 1991. A fost înregistrată pentru albumul 11 al celor de la Scorpions, "Crazy World". Piesa a fost compusă şi scrisă de către solistul trupei, Klaus Meine, care s-a declarat inspirat de atmosfera din URSS în perioada perestroika. Single-ul a devenit un imn global imediat după lovitura eşuată de stat din 1991, care a dus la prăbuşirea Uniunii Sovietice. A urcat imediat în topuri în Germania, fostele state URSS şi toată Europa, dar şi în SUA şi UK.

Cu peste 14 milioane de unităţi vândute global, acesta este unul dintre cele mai populare single-uri din lume. Trecând la conspiraţie, o nouă serie de podcasturi care îl are ca gazdă pe jurnalistul Patrick Radden dezvăluie că în spatele piesei fenomen de la Scorpions ar fi de fapt... CIA. Podcastul a debutat pe 11 mai pe Spotify, iar Radden a discutat cu foşti agenţi CIA şi oameni din industria muzicală pentru a corobora zvonurile auzite.

Jurnalistul de la The New Yorker a realizat aproape o sută de interviuri în 4 ţări, cu rockeri şi spioni, încercând să afle dedesubturile hiturilor rock din perioada Războiului Rece. CIA a sponsorizat fenomene culturale în anii '50 şi '60, plătind pentru filmul lui George Orwell "1984", dar şi pentru "Animal Farm". A sponsorizat turneul european al Boston Symphony Orchestra şi ar fi organizat experimente cu LSD la care participase infamul Charles Manson.

Imediat după apariţia podcastului, solistul Klaus Meine a negat tot, afirmând următoarele:

E ciudat, în cele mai năstruşnice vise ale mele nu mă pot gândi cum o piesă ar avea legătură cu CIA. Nu am auzit asta niciodată. Sunt foarte surprins. Cineva vrea să îşi asume meritele pentru piesă? E o poveste interesantă, e o idee bună pentru un film, ar fi cool. Dacă CIA avea o piesă pentru a o trimite unui muzician şi... să o lanseze în spatele Cortinei de Fier, ar avea sens. Pe de altă parte, subliniază puterea muzicii, într-un mod uriaş.

Deodată jumătate de Rusie fluiera "Wind of Change" şi nu ştia de ce.

Meine insistă că a compus piesa după ce a rămas şocat de primirea publicului din Moscova la un concert all star cu Bon Jovi, Motley Crue şi Ozzy Osbourne în 1989. Jurnalistul Patrick Keefe pe de altă parte are o sursă în cadrul CIA care s-ar fi lăudat că agenţia a compus melodia pentru rockerii nemţi, accelerând prăbuşirea URSS şi sfârşitul Războiului Rece. Rolul era de a infiltra valorile vestice în Est. Puteţi asculta podcastul aici.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Scorpions cântă la Romexpo pe 28 iunie 2023

Scorpions, una dintre cele mai emblematice formații rock și heavy metal, revine în România. Muzicienii vor concerta pe 28 iunie la Romexpo, în aer liber. Detalii și bilete în articol.

Publicat

pe

Concert Scorpions la Romexpo pe 12 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Organizat de Concerts East, Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment, concertul Scorpions de la Romexpo face parte turneul de promovare a albumul "Rock Believer". Este cel de-al 19-lea disc din cariera trupei și a fost lansat pe 22 februarie 2022.

Aflată pe scenă de la mijlocul anilor '60, Scorpions a influențat generații întregi de artiști. Giganți ai muzicii rock și heavy metal precum Guns N' Roses, Metallica, Megadeth, Def Lepard, Testament sau Helloween au declarat în repetate rânduri faptul că Scorpions și-a pus amprenta asupra muzicii lor.

Până în prezent, Scorpions a lansat 19 albume de studio care au înregistrat zeci de milioane de vânzări în întreaga lume. Conform statisticilor, formația ar fi atins pragul de 100 de milioane de albume vândute până în prezent.

Piesele lor au acumulat miliarde de vizualizări și s-au regăsit din coloana sonoră a numeroase filme și seriale printre care "The Boys", "Stranger Things", "Rock of Ages" sau "The Big Bang Theory".

Scorpions rămâne una dintre formațiile etalon ale întregii industrii muzicale, compozițiile sale continuând să își lase amprenta asupra viitorilor artiști.

Bilete concert Scorpions la Romexpo

Bilete se pun în vânzare începând cu 6 martie la următoarele prețuri:

  • Categoria A - fără loc în fața scenei - 379 lei earlybird (primele 200 de bilete), 399 lei în presale și 450 lei la intrare
  • Categoria B - fără loc, în spatele categoriei A - 299 lei earlybird (primele 200 de bilete), 329 lei în presale și 350  lei la intrare
  • Categoria C - fără loc, în spatele categoriei B - 239 lei earlybird (primele 200 de bilete), 259 lei în presale și 300 lei la intrare
  • Premium - 699 lei - pe platformă la înălțime, aproape de scenă, cu bar și acces separat. Posesorii de bilete PREMIUM au acces în toate categoriile de bilete.

*Se pun în vânzare 9500 de bilete - câte 3000 din fiecare categorie și 500 la categoria Premium

**Copiii sub 7 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet.

***La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de emitere bilete al agenției de ticketing.

Citește în continuare

Trending