Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

"Celebration Day" va fi pentru fanii Led Zeppelin pentru că pot urmări pe YouTube celebrul film-concert

"Celebration Day", filmul concert care surprinde reuniunea trupei Led Zeppelin din 2007, de pe Arena O2 din Londra, va fi transmis gratuit pe YouTube în acest weekend.

Publicat

pe

Led Zeppelin
Led Zeppelin │ FOTO: Ron Rafaelli www.facebook.com

Filmul va fi disponibil timp de 72 de ore începând de sâmbătă, 30 mai, de la 22:00, ora României. Fanii își pot seta un memento pe canalul oficial al trupei.

Reuniunea Led Zeppelin, care a marcat și susținerea unui concert caritabil pentru regretatul compozitor Ahmet Ertegün, a avut loc pe Arena O2 din Londra pe 10 decembrie 2007. A fost primul concert al trupei în aproape trei decenii și prima oară când membrii au cântat împreună de la moartea lui John Bonham din 1980. La acel show, Robert Plant, Jimmy Page și John Paul Jones au fost acompaniați la tobe de Jason, fiul lui Bonham.

Recitalul trupei a beneficiat de un film-concert, lansat în 2012. "Celebration Day" cuprinde 16 melodii și două momente de bis. Printre piesele ce se găsesc în setlist se numără "Good Times Bad Times", "Black Dog", "No Quarter", "Dazed and Confused", "Misty Mountain Top", "Kashmir" sau "Whole Lotta Love". De asemenea, concertul de reuniune a prezentat, în premieră, interpretarea integrală a pieselor "Ramble On" și "For Your Life".

"Led Zeppelin a încheiat un parteneriat cu YouTube pentru un streaming exclusiv al evenimentului <<Celebration Day>>, filmul concert ce prezintă excepționalul concert live al trupei din 2007. <<Celebration Day>> va avea premiera sâmbăta aceasta, 30 mai, de la 8pm UK / 3pm ET / 12pm PT, pe canalul oficial de Youtube Led Zeppelin", a scris trupa pe pagina de Instagram.

Celebration Day Tracklist:

  1. Good Times Bad Times
  2. Ramble On
  3. Black Dog
  4. In My Time Of Dying
  5. For Your Life
  6. Trampled Under Foot
  7. Nobody’s Fault But Mine
  8. No Quarter
  9. Since I’ve Been Loving You
  10. Dazed And Confused
  11. Stairway To Heaven
  12. The Song Remains The Same
  13. Misty Mountain Hop
  14. Kashmir
  15. Whole Lotta Love
  16. Rock And Roll

Setează un memento și bucură-te de concertul "Celebration Day" - Led Zeppelin:

Comentează

Concerte & turnee

Robert Plant interpretează piesa Led Zeppelin "Stairway to Heaven" pentru prima dată în 16 ani

Robert Plant a făcut deliciul fanilor Led Zeppelin prezenţi la un concert recent, atunci când a interpretat pentru prima dată piesa "Stairway to Heaven", după 16 ani de pauză. E prima dată din 2007 când se întâmpla acest lucru.

Publicat

pe

Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023
Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023 │ FOTO: Cancer Platform www.facebook.com

Artistul solo şi fost solist Led Zeppelin le-a oferit celor prezenţi o interpretare a hitului din 1971. E un single extras de pe albumul "Led Zeppelin IV", care ştim cu toţii ce controversă şi procese a generat. Interpretarea s-a făcut în cadrul unui concert caritabil ţinut pe 21 octombrie 2023. E vorba despre un eveniment organizat pentru The Cancer Platform şi tutelat de fostul chitarist Duran Duran, Andy Taylor.

S-a desfăşurat la Soho Farmhouse în Oxfordshire şi a inclus apariţii ale altor muzicieni reputaţi. E vorba despre Ella Henderson, compozitoare britanică promiţătoare, în vârstă de 27 de ani, dar şi Andrew Ridgeley de la Wham! şi fostul basist Pink Floyd, Guy Pratt. Au apărut la eveniment şi comedianta Katherine Ryan şi toboşarul David Palmer.

Când a urcat pe scenă Robert Plant, a făcut-o în stil mare, interpretând hiturile Led Zeppelin "Thank You", "Black Dog" şi "Stairway to Heaven". Ultma dată când a cântat această ultimă piesă era în 2007, la O2 Arena, în Londra. Ulterior reprezentaţia avea să fie lansată ca un film-concert. Robert Plant dezvăluia la început de an 2023 ca "energia pozitivă" văzută la Phil Collins l-a motivat să îşi pornească o carieră solo cu mulţi ani în urmă.

Până la vârsta de 32 de ani Plant nu avea un scop clar şi după moartea lui John Bonham, toboşarul Led Zeppelin părea că aventura trupei a luat sfârşit. Revenind la "Stairway to Heaven", Plant a spus în 2019 că nu mai poate relaţiona cu versurile acestui single. Construcţia sa muzicală e încă apreciată, atât de mult că artistul o vede ca interpretabilă live perfect şi fără voce.

Ca versuri totuşi, el nu o mai "simte", cum făcea la început şi nu mai simte nevoia să scrie astfel de versuri abstracte. Continue să respecte totuşi munca lui Jimmy Page, dar şi culmile pe care urca percuţia. Cu ani în urmă Led Zeppelin a trebuit să se apere într-un proces pe bază de copyright cu privire la "Stairway to Heaven". Acuzaţia era că track-ul era copiat dintr-un instrumental obscur din anii 1960.

Juriul a decis că nu era cazul de încălcare de drepturi de autor faţă de trupa Spirit şi piesa Taurus".

Concertul caritabil complet:

Citește în continuare

Trending