Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Bob Dylan va lansa albumul "Rough and Rowdy Ways" și ne prezintă o nouă piesă - AUDIO

Legendarul muzician a anunțat lansarea "Rough and Rowdy Ways", primul material de compoziții originale în opt ani. Albumul va fi lansat pe 19 iunie.

Publicat

pe

Bob Dylan
Bob Dylan │ FOTO: noliesradio.org

Albumul vine după două lansări ce au avut loc în martie și aprilie. În primul rând, este vorba de track-ul "Murder Most Foul". Acesta are 17 minute şi tema este reprezentată de asasinarea lui JFK. Artistul de 78 de ani a scos la lumină single-ul din arhivele sale şi i-a dat un suflu nou.

În al doilea rând, Bob Dylan a mai lansat "I Contain Multitudes". Piesa este mai scurtă decât anterioara, și face referiri la nume precum Anne Frank, Indiana Jones, Beethoven, Chopin sau The Rolling Stones. Acest titlu se regăsește și în poemul "Song of Myself", de Walt Whitman, Bob Dylan fiind un admirator al autorului.

Pe lângă vestea noului album, Bob Dylan a lansat "False Prophet", o piesă blues-rock, cu o durată de șase minute.

Ascultă Bob Dylan - False Prophet

Bob Dylan este unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului XX, fiind un simbol al inovaţiei în muzică și cultură și totodată primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambițiile intelectuale. Muzicianul a câștigat nenumărate distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un premiu Oscar şi un Glob de Aur. Artistul a primit premiul Nobel pentru literatură în 2016, pentru contribuţia adusă poeziei. Muzicianul este şi prozator, având o serie de memorii celebre, "Chronicles".

Povestea de viață a lui Bob Dylan va fi cuprinsă într-un film biografic regizat de James Mangold. În rolul principal a fost distribuit actorul american Timothée Chalamet.

Comentează

Trending