Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden

Biletele achiziționate pentru spectacole/concerte amânate vor fi refolosite pentru alte evenimente culturale, anunță Guvernul României

Imposibilitatea organizării concertelor stârnește cel puțin rumoare în rândul fanilor care au cumpărat bilete din timp și pune în șah-mat o întreagă industrie. Mulți plătitori de bilete nu au fost mulțumiți să primească vouchere în loc de bani, iar acum vicepremierul României a venit cu o clarificare în această privință. Urmăriți clipul de mai jos și aflați ce spune o reglementare guvernamentală.
Publicul venit pentru Steve Vai la Sala Palatului

Publicul venit pentru Steve Vai la Sala Palatului

În primul rând nu este vorba doar despre concertul Slipknot, ci despre orice spectacol, concert, festival, piesă de teatru sau eveniment amânat sau anulat din cauza pandemiei. Practic prin vocea vicepremierului Raluca Turcan aflăm că în domeniul cultural s-au luat mai multe decizii cu privire la biletele deja achiziţionate. Acestea vor fi refolosite pentru evenimentul amânat sau transformate în vouchere pentru alte evenimente.

Dacă pe parcursul unui an de zile aceste vouchere nu au putut fi folosite, atunci li se vor returna banii clienţilor. Veniturile impozabile ale celor din industria de evenimente vor fi plătite la momentul realizării veniturilor. Acestea sunt măsuri luate în toate ţările europene şi nu doar în România, pentru a sprijini domeniul cultural. Puteţi urmări întregul set de declaraţii despre concerte/evenimente de la minutul 9:14 în înregistrarea video de mai jos:

În ultimele zile trupe mari ca Rammstein şi Slipknot şi-au anulat în întregime turneele europene, din cauza pandemiei de Covid-19. Întreaga industrie globală de divertisment este zguduită de pandemie, iar organizatorii au plătit deja banii artiștilor şi acum încearcă să îi recupereze. Reacția cumpărătorului este cea firească, de a-şi cere banii înapoi, eventual de a se revolta atunci când primește un voucher. DAR, există un DAR aici: trebuie să înțelegem că mii de oameni care îşi cer simultan banii înapoi ar putea nu doar falimenta un organizator, ci ar bloca o întreagă industrie, privându-ne de concerte pe viitor când lucrurile vor reveni la normal.

De pildă, fanii UNTOLD posesori de abonamente sau bilete pentru ediția 2020 au posibilitatea să își transforme, gratuit, abonamentele sau biletele din acest an în abonamente sau bilete ANYTIME, valabile timp de 3 ediții. Demersul UNTOLD a avut loc înaintea anunțării prezentei reglementări guvernamentale.

Este o perioadă în care trebuie înțelegem că e greu pentru toată lumea. E ușor totuşi să îi înţelegi şi pe cei care au cheltuit sume importante pe bilete, iar acum au nevoie de bani, şi ei au dreptate. Voucherul rămâne deocamdată soluţia recomandată de Guvern totuşi în această perioadă.

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sia lansează piesa "Together" de pe pe soundtrack-ul filmului "Music"

Sia va lansa o piesă nouă, pe care a compus-o pentru coloana sonoră a unei pelicule la care a contribuit...

Închide