Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Biletele achiziționate pentru spectacole/concerte amânate vor fi refolosite pentru alte evenimente culturale, anunță Guvernul României

Imposibilitatea organizării concertelor stârnește cel puțin rumoare în rândul fanilor care au cumpărat bilete din timp și pune în șah-mat o întreagă industrie. Mulți plătitori de bilete nu au fost mulțumiți să primească vouchere în loc de bani, iar acum vicepremierul României a venit cu o clarificare în această privință. Urmăriți clipul de mai jos și aflați ce spune o reglementare guvernamentală.

Publicat

pe

Publicul venit pentru Steve Vai la Sala Palatului
Publicul venit pentru Steve Vai la Sala Palatului

În primul rând nu este vorba doar despre concertul Slipknot, ci despre orice spectacol, concert, festival, piesă de teatru sau eveniment amânat sau anulat din cauza pandemiei. Practic prin vocea vicepremierului Raluca Turcan aflăm că în domeniul cultural s-au luat mai multe decizii cu privire la biletele deja achiziţionate. Acestea vor fi refolosite pentru evenimentul amânat sau transformate în vouchere pentru alte evenimente.

Dacă pe parcursul unui an de zile aceste vouchere nu au putut fi folosite, atunci li se vor returna banii clienţilor. Veniturile impozabile ale celor din industria de evenimente vor fi plătite la momentul realizării veniturilor. Acestea sunt măsuri luate în toate ţările europene şi nu doar în România, pentru a sprijini domeniul cultural. Puteţi urmări întregul set de declaraţii despre concerte/evenimente de la minutul 9:14 în înregistrarea video de mai jos:

În ultimele zile trupe mari ca Rammstein şi Slipknot şi-au anulat în întregime turneele europene, din cauza pandemiei de Covid-19. Întreaga industrie globală de divertisment este zguduită de pandemie, iar organizatorii au plătit deja banii artiștilor şi acum încearcă să îi recupereze. Reacția cumpărătorului este cea firească, de a-şi cere banii înapoi, eventual de a se revolta atunci când primește un voucher. DAR, există un DAR aici: trebuie să înțelegem că mii de oameni care îşi cer simultan banii înapoi ar putea nu doar falimenta un organizator, ci ar bloca o întreagă industrie, privându-ne de concerte pe viitor când lucrurile vor reveni la normal.

De pildă, fanii UNTOLD posesori de abonamente sau bilete pentru ediția 2020 au posibilitatea să își transforme, gratuit, abonamentele sau biletele din acest an în abonamente sau bilete ANYTIME, valabile timp de 3 ediții. Demersul UNTOLD a avut loc înaintea anunțării prezentei reglementări guvernamentale.

Este o perioadă în care trebuie înțelegem că e greu pentru toată lumea. E ușor totuşi să îi înţelegi şi pe cei care au cheltuit sume importante pe bilete, iar acum au nevoie de bani, şi ei au dreptate. Voucherul rămâne deocamdată soluţia recomandată de Guvern totuşi în această perioadă.

Comentează

Trending