Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Artwork-ul original al albumul de debut Led Zeppelin va fi scos la licitație

Lucrarea de artă utilizată pentru coperta albumului de debut din 1969 urmează să fie scoasă la licitație în luna iunie a acestui an.
Led Zeppelin

Led Zeppelin (foto: Ron Rafaelli)

Evenimentul, găzduit de casa de licitații Christie's, va debuta pe 2 iunie și se va încheia pe 18 iunie. Achiziția este estimată să aducă între 20.000 și 30.000 de dolari.

Coperta a fost realizată de George Hardie și se bazează pe faimoasa fotografie a lui Sam Shere din 1937. Aceasta surprinde dezastrul Hindenburg, una dintre cele mai mari tragedii aviatice din istorie. Hardie a creat piesa pe când era student la Colegiul Regal de Artă din Londra, după ce prietenul său, fotograful Stephen Goldblatt, l-a recomandat trupei Led Zeppelin.

După ce primele idei de copertă au fost respinse, chitaristul Jimmy Page i-a sugerat lui Hardie să creeze ceva bazându-se pe fotografia lui Shere. Pentru a realiza coperta, Hardie a folosit hârtie transparentă pentru a recrea imaginea în stipple - un stil de desen folosind puncte mici - oferindu-i, astfel, aceeași senzație ca o fotografie de ziar cu rezoluție scăzută.

"Importanța istorică a acestei coperte de album nu poate fi subestimată. A marcat un punct de cotitură important în istoria muzicii pop, înfăptuit de debutul trupei Led Zeppelin. Era ceva mai tare, mai îndrăzneț decât ceea ce existase înainte și avea să definească imaginea hard rock-ului pentru generații. Această simplă redare a Hindenburgului care explodează peste Lakehurst reprezintă un monument al acelui moment istoric important. Și imaginea a dăinuit într-un mod în care majoritatea copertelor de album nu o fac - a dobândit o viață proprie", a spus Peter Klarnet, specialist al casei de licitații Christie, pentru publicația Rolling Stone.

Coperta albumului "Led Zeppelin I" nu este singura realizată de George Hardie. Designerul grafic a contribuit la artwork-ul albumelor "The Dark Side of the Moon" și "Wish You Were Here" (Pink Floyd) și "Technical Ecstasy" (Black Sabbath).

Artwork-ul original al albumul de debut Led Zeppelin:

Artwork-ul original al albumului de debut Led Zeppelin (rollingstone.com)

Artwork-ul original al albumului de debut Led Zeppelin (rollingstone.com)

Citește mai multe despre Led Zeppelin
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Adam Clayton, basistul U2, a vorbit despre sănătatea mintală din timpul carantinei - VIDEO

Invitat în emisiunea "The Late Late Show", Adam Clayton a vorbit deschis despre lupta cu depresia și adicțiile, atingând și...

Închide