Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia

Unul dintre cei mai apreciaţi tenori din lume, Andrea Bocelli a mărturisit pentru presa italiană că a fost bolnav de coronavirus. Din fericire a fost o formă uşoară, dar mai grav e că întreaga familie a artistului a luat virusul. Mărturia muzicianului şi poziţia sa cu privire la pandemie le găsiţi în articol.

Publicat

pe

Andrea Bocelli în concert la București (22 iunie 2017) │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Tenorul italian a mărturisit că a avut Covid-19, dar cu simptome uşoare, iar virusul i-a infectat şi soţia şi cei doi copii. Artistul a declarat aceste lucruri marţi, pe 26 mai, atunci când ieşea dintr-un spital din Pisa, unde a donat plasmă. Testul a fost făcut pe 10 martie şi a fost pozitiv, dar muzicianul a fost în mare parte asimptomatic, doar cu puţină febră. Soţia, Veronica Berti şi cei doi copii, Amos şi Matteo au fost de asemenea pozitivi la acest test, dar nu au avut simptome grave.

Printre simptomele menţionate artistul aminteşte febră (nu foarte mare), tuse şi strănut. Muzicianul a precizat şi că "îi mulţumeşte lui Dumnezeu" că nu se numără printre politicienii şi cei cu putere de decizie în aceste zile. Declaraţia vine pe fondul deschiderii progresive a ţării începută în Italia pe 4 mai. Bocelli a precizat şi că i se pare că e "prea multă agitaţie" cu privire la Covid-19 acum şi că ar atitudinea era justificată la început de criză, dar nu acum.

Donaţia de plasmă făcută de Andrea Bocelli alături de soţia sa va ajuta cercetătorii să descopere mai multe despre boală şi anticorpii săi. În Italia există un program şi un studiu numit "Tsunami", care testează eficienţa plasmei celor care s-au vindecat de Covid-19 în lupta contra bolii la pacienţii care încă suferă de ea. Italia este una dintre cele mai grav lovite tari din lume de acest virus, cu peste 230.000 de persoane infectate şi un număr de peste 32.000 de decedaţi.

Tenorul a ţinut un concert emoţionant şi memorabil în Domul gol din Milano în ziua Paştelui Catolic. Evenimentul a fost transmis prin live stream pe YouTube şi urmărit de milioane de spectatori de acasă. Andrea Bocelli a concertat ultima oară în România în 2017, în Piaţa Constituţiei.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Andrea Bocelli a deschis festivitatea EURO 2020, cu un moment înălţător - VIDEO

Pe 11 iunie a debutat campionatul EURO 2020, printr-o festivitate specială organizată pe stadionul Olimpico din Roma. Înainte de meciul inaugural dintre Italia şi Turcia a avut loc un spectacol grandios, încununat cu o reprezentaţie a lui Andrea Bocelli, dar şi un moment special ce a implicat o hologramă cu Bono şi un număr muzical al lui Martin Garrix. Puteţi admira momentele speciale în articol.

Publicat

pe

Andrea Bocelli canta in deschiderea EURO 2020
Andrea Bocelli canta in deschiderea EURO 2020 │ FOTO: UEFA.tv www.youtube.com

Ceremonia transmisă pe PRO TV a debutat cu o fanfară italiană şi mingi uriaşe reprezentând steagurile naţionalelor participante la EURO 2020. Am avut şi numere de acrobaţie demne de Cirque du Soleil, cu acrobaţii ridicaţi la mulţi zeci de metri în aer. A fost şi o iluzie optică 3D şi efecte pirotehnice în abundenţă. Momentul muzical al tenorului Andrea Bocelli începe la minutul 7:20 în clipul de mai jos, cu un "Nessun Dorma" care îţi provoacă fiori. Artistul în vârstă de 62 de ani a încântat cei 16.000 de fani prezenţi pe Stadio Olimpico şi milioanele de privitori de acasă.

Nu e prima oară când "Nessun Dorma" e asociat unui campionat de fotbal, BBC folosind melodia ca piesă tematică pentru a transmite Cupa Mondială din 1990.

Andrea Bocelli a lansat în mai piesa "Melodramma" alaturi de HAUSER, iar la final de 2020 a lansat albumul "Believe" şi a ţinut un concert "Believe in Christmas".

După acest moment magic a avut loc o reprezentaţie a DJ-ului Martin Garrix, care ne-a oferit imnul competiţiei EURO, "We Are the People". I s-au alăturat prin transmisie video şi holograma Bono, solistul U2, dar şi chitaristul The Edge. Figurile centrale ale ceremoniei din lumea fotbalului au fost Francesco Totti şi Alessandro Nesta, figuri legendare de la Roma şi Lazio, care au jucat decenii pe acest stadion.

Cei doi sunt câştigători ai Cupei Mondiale din 2006, dar nu ei au dus mingea meciului pe teren, ci o maşinuţă Volkswagen. A urmat un meci intens, câştigat de Italia în fata Turciei cu 3 la 0. Stadio Olimpico a răsunat de scandările fanilor, deşi este la doar 25% din capacitate din cauza restricţiilor legate de Covid-19. EURO 2020 are 11 ţări gazdă şi se desfăşoară între 11 iunie şi 11 iulie 2021. Implică 24 de echipe, iar România va găzdui pe Arena Naţională 3 meciuri din faza grupelor (Grupa C), dar şi unul din optimi.

Vor juca la noi Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord şi cele două echipe din optimi, printre care ar putea fi Portugalia lui Cristiano Ronaldo, Franţa sau Germania.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending