Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Vulpoiul pe scena Masked SingerCosti Ioniță a fost Vulpoiul de la Masked Singer Iulian Canaf în audițiile de la X Factor 2020Iulian Canaf a impresionat din nou cu o interpretare blues, de data aceasta la X Factor 2020 Juriul X Factor 2020A șaptea rundă de audiții de la X Factor 2020 a prezentat noi concurenți cu voci remarcabile Kalon Rae în audițiile de la X Factor 2020Cine este Kalon Rae, "omul care o să aducă culoare" la X Factor 2020 Corbul pe scena Masked Singer RomâniaMăștile din semifinala Masked Singer România îi încurcă pe detectivi Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER

Adam Clayton, basistul U2, a vorbit despre sănătatea mintală din timpul carantinei - VIDEO

Invitat în emisiunea "The Late Late Show", Adam Clayton a vorbit deschis despre lupta cu depresia și adicțiile, atingând și un subiect care a dobândit mai multă amploare odată cu pandemia actuală.
Adam Clayton în emisiunea

Adam Clayton în emisiunea "The Late Late Show" (captură ecran)

Criza globală are efecte negative pe toate planurile. Distanțarea socială, deși poate fi o soluție împotriva coronavirusului, ne poate afecta starea de spirit și sănătatea mintală. Ea poate fi cu atât mai dăunătoare pentru cei care se luptau cu depresia, anxietatea sau atacurile de panică dinaintea izolării. Adam Clayton a dezbătut felul în care carantina îi poate afecta pe cei vulnerabili.

"Cred că este extrem de stresant ca oamenii să fie în interior, în spații mici, poate cu copii, poate să fie nevoiți să lucreze de acasă, asta în cazul în care nu și-au pierdut locurile de muncă. Pentru oricine simte această presiune, există ajutor. Este extrem de dificil de gestionat, iar într-o stare de izolare, atunci când ești doar tu cu mintea ta și cu gândurile care se petrec în capul tău, este extrem de stresant", a explicat Clayton, adăugând că acești factori de stres ar putea provoca anxietate suplimentară.

Întrebat despre cum a reușit să înfrângă problemele personale, Adam Clayton a spus că onestitatea este cheia:

"Cred că onestitatea. Acceptarea onestității. Acceptarea faptului că trebuia să fac parte dintr-o comunitate. Aveam nevoie de un fel de tovărășie. Aveam nevoie de un fel de relație cu alți oameni pentru a vorbi despre ce se întâmplă pentru mine. De asemenea, pentru mine, ca cineva care se descurcă foarte bine în cariera sa, când m-am uitat în jur la contemporanii mei, mi-a fost greu să accept că sunt atât de nefericit cu mine. Pentru că tot ce era în jurul meu îmi spunea că ar trebui să fiu în al nouălea cer, că ăsta era cel mai mare lucru care mi se putea întâmpla. Dar a existat un sentiment de gol și asta este ceea ce aduce dependența, atunci când începi să ai o dorință de a te îndepărta de sentimente și de a avea un nivel foarte scăzut al stimei de sine".

Muzicianul a reușit să treacă peste acea perioadă sumbră. A recunoscut că a fost vorba și de noroc, însă perioada de reabilitare și-a spus cuvântul. Și-a redobândit viața, are o familie fericită și o comunitate care îi este alături.

Recent, trupa U2 a donat 10 milioane de euro în lupta cu COVID-19, iar telespectatorii emisiunii "The Late Late Show" au strâns 2 milioane de euro pentru Pieta, o organizație irlandeză non-profit concentrată asupra problemelor de sănătate mintală.

VIDEO: Adam Clayton în emisiunea "The Late Late Show:

Citește mai multe despre U2
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concertele drive-in și cu public restrâns intră în teste, anunță Live Nation

Show-urile live vor continua să bucure publicul și în perioada pandemiei, a anunțat Live Nation. Cel mai mare promoter de...

Închide