Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Trompetistul Wallace Roney a murit din cauza coronavirusului

Reputatul trompetist american a decedat pe marți, la vârsta de 59 de ani, din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19. Găsești mai multe detalii în articol
Wallace Roney

Wallace Roney (foto: Steve Winans)

Wallace Roney a încetat din viață pe 31 martie la Centrul Medical "St Joseph" din Paterson, New Jersey. Informația a fost făcută publică de impresarul său, Lydia Liebman. Potrivit CNN, aceasta a spus următoarele:

"Cu regret confirm că legendarul trompetist Wallace Roney a murit din cauza complicațiilor COVID-19 în această dimineață chiar înainte de prânz. Colaborarea cu Wallace a fost și va rămâne unul dintre cele mai mari privilegii ale vieții mele. A fost o onoare să-l reprezint și să fiu parte a lumii sale muzicale. Nici nu pot începe să exprim cât de mult îmi va lipsi el și muzica sa".

Lydia Liebman a postat și pe contul personal de Instagram o fotografie cu Wallace Roney și următorul mesaj:

"Astăzi a trecut atât de repede. Wallace, mulțumesc pentru muzica ta și pentru că ai crezut în mine. A fost o onoare să te reprezint și o să-ți simt lipsa foarte, foarte mult".

View this post on Instagram

Today happened so fast. 💔 Wallace, thank you for your music and for believing in me. It was an honor to represent you and I will miss you so, so much.

A post shared by Lydia Liebman (@lydia_liebs) on

Wallace, desemnat de doua ori drept "Cel Mai Bun Trompetist al Anului" de către prestigioasa DownBeat Magazine, și-a câștigat admirația și respectul colegilor și maeștrilor săi încă de la vârsta de 16 ani.

A făcut parte integrantă din trupele lui Tony Williams, Ornette Coleman, Art Blakey, Elvin Jones, Philly Joe Jones, Walter Davis Jr., Herbie Hancock , Jay McShann, David Murray, McCoy Tyner, Sonny Rollins, Curtis Fuller, Carole King, Joni Mitchell și Dizzy Gillespie, pentru a numi doar câteva. A fost unul dintre puținii muzicieni ai generației sale care a învățat și și-a perfecționat aptitudinile direct prin colaborarea cu maeștrii jazzului.

Wallace a fost îndrumat de legendarul Miles Davis, după ce acesta l-a auzit în 1983 la spectacolul de gală organizat de ziua lui în Carnegie Hall. Colaborarea lor a atins apogeul atunci când Miles l-a ales pe Wallace să împărtă scena la istoricul său show din Montreux, în 1991. După ce Davis a murit, Herbie Hancock, Ron Carter, Wayne Shorter, Tony Williams și Wallace Roney s-au reunit într-un super grup și au făcut turul lumii pentru a-i aduce un tribut maestrului.

Wallace Roney a concertat în premieră în România în cadrul evenimentului JAZZ UP! FESTIVAL "Dan Mândrilă", ce a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2019.

Citește mai multe despre Wallace Roney
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Queen a reprogramat turneul "The Rhapsody" din Europa pentru vara lui 2021

Continuă amânările de festivaluri şi concerte, de această dată cei de la Queen luând decizia de a îşi reprograma turneul...

Închide