Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Tarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home)

Tarja Turunen a susținut online un recital emoționant, menit să ne ajute să trecem mai ușor peste perioada de izolare. Fosta vocalistă Nightwish a interpretat melodii de pe albumele solo, transmițând publicului gânduri frumoase și pozitive.

Publicat

pe

Tarja Turunen - Together at Home
Tarja Turunen - Together at Home

Tarja Turunen a acceptat invitația adresată de Global Citizen și World Health Organization și a susținut un concert de acasă pentru fanii ei. Cu acest prilej, soprana le-a transmis cu acest prilej și un mesaj celor care o urmăresc.

"Trăim momente dificile, dar ne avem unii pe alții"

"Sunt foarte onorată și încântată că pot să fac parte din proiectul ăsta (Together at Home) și să fiu alături de voi. Sper că sunteți cu toții sănătoși și optimiști. Trăim momente dificile, dar ne avem unii pe alții. Suntem cu toții împreună în situația asta. Văd că sunt mulți oameni online, sunt foarte fericită că pot să fac asta. Chiar dacă mă veți auzi în seara asta cântând câteva piese, acesta nu e doar un concert. Vă invit să acționați, să vizitați site-ul Global Citizen și să ajutați World Health Organization să lupte împotriva coronavirusului. Ne afectează pe fiecare dintre noi în acest moment.

Sharon de la Within Temptation mi-a pasat acest microfon, mulțumesc pentru provocare. Am vorbit destul, haideți să vă cânt o primă piesă. Sper să vă placă", a spus Tarja în debutul recitalului ei.

Acompaniată de pian, dar și de chitară, Tarja a interpretat pentru fanii de acasă piese de pe albumele solo, inclusiv "Ave Maria", o melodie al cărei mesaj speră să ajungă la toți cei care o ascultă.

"M-am gândit să vă cânt o piesă care să ne unească. Când compun piese, o fac la pianul acesta (cel din clip). Piesa pe care o să v-o cânt acum a fost compusă aici. Unele piese durează mult timp, altele doar câteva minute. Aceasta a durat doar câteva minute. E "Ave Maria" mea pentru voi", a detaliat Tarja.

VIDEO: Recital Tarja Turunen (Together at Home)

Ce alte concerte poți urmări online

În cadrul seriei "Together At Home", îi puteți urmări și pe Chris Martin de la ColdplayCamila Cabello și Shawn Mendes și Amy Lee de la Evanescence.

Și Metallica pune la dispoziția publicului o serie de concerte. Trupa va urca pe YouTube în fiecare luni câte un nou concert celebru al formației.

Comentează

Muzică nouă

Tarja Turunen anunţă albumul "Dark Christmas"; Când se lansează?

Tarja Turunen, fosta solistă Nightwish a anunţat un nou album de Crăciun, "Dark Christmas". El va sosi devreme faţă de sezonul sărbătorilor de iarnă, mai precis pe 10 noiembrie. Avem detalii despre LP mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman
Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman │ FOTO: Tarja Turunen

Tarja Turunen a mai lansat un album de Crăciun şi în trecut, mai precis în 2017, pe numele său "From Spirits And Ghosts (Score for a Dark Christmas)". Conceptul este inedit, iar solista foloseşte sunetul unei orchestre generoase şi jucăuşenia unui cor de copii pentru a crea un sunet unic. Vocea legendarei artiste se va auzi din nou fie pe colinde clasice reinterpretate, fie pe creaţii complet noi, odată cu lansarea lui "Dark Christmas" pe 10 noiembrie.

Pe listă se află "Last Christmas" de la WHAM!, dar şi "All I Want for Christmas Is You" de la Mariah Carey. Nu uităm de "Wonderful Christmastime" de la Paul McCartney, plus clasicele "Jingle Bells", "Frosty The Snowman" şi "Rudolph the Red-Nosed Reindeer". O piesă complet nouă şi originală este "Dark Christmas", creaţie semnată Tarja Turunen.

Ni se promite o "explorare a laturii mai misterioase a sezonului festiv". Influenţele sunt unele înspăimântătoare, ca de Halloween, întunecate, gothice pe alocuri. Muziciană finlandeză a lucrat din nou cu Jim Dooley şi Tim Palmer. Şi mai mult decât atât: ne aşteaptă nu mai puţin de 12 videoclipuri muzicale la pachet cu aceste piese, câte unul pentru fiecare track.

Va exista şi un film de lung metraj cu acustică imersivă Dolby Atmos, disponibil pe toate platformele majore de streaming. Pentru început Tarja ne oferă single-ul "Frosty The Snowman", alături de videoclipul aferent. Tarja a creat în locul clasicului colind pe care îl învăţăm la ora de engleză în liceu sau generală o interpretare care te va bântui.

Iată tracklist-ul lui "Dark Christmas":

01. The First Noel
02. Frosty the Snowman
03. Holy Night
04. Dark Christmas
05. Jingle Bell Rock
06. White Christmas
07. All I Want For Christmas Is You
08. Wonderful Christmastime
09. Last Christmas
10. Jingle Bells
11. Rudolph The Red-Nosed Reindeer
12. Angels We Have Heard On High

Tarja Turunen aduce aceste piese şi în România pe 4 decembrie la Bucureşti şi pe 5 decembrie la Cluj-Napoca, cu două concerte dedicate.

Citește în continuare

Trending