Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Spotify îți permite să donezi direct către artiștii apreciați sau spre cauzele susținute de aceștia

Spotify se numără printre companiile tech mari care au propus inițiative ce ajută artiștii în această perioadă grea. Pentru mulți artiști veniturile principale vin din concerte, iar acestea nu se mai pot realiza pe timp de pandemie. Spotify tocmai a lansat o funcționalitate care îți permite să donezi spre artistul preferat sau cauza pe care o susține.

Publicat

pe

Spotify Artist Fundraising Pick donatii
Spotify Artist Fundraising Pick donatii

Noua funcție se numește Artist Fundraising Pick și le permite artiștilor să strângă fonduri pentru ei înșiși, pentru echipele lor de angajați și personalul asociat. Sunt disponibile și cauze verificate și aprobate de Spotify pentru donații, verificate prin proiectul Spotify COVID-19 Music Relief.

La debut inițiativa implică un mic grup de parteneri familiarizați cu procesarea de donații: Cash App, GoFundMe și PayPal.me. Cash App e modalitatea principală de finanțare în acest moment și a înființat și un fond de 1 milion de dolari pentru artiști. Artiștii din platforma de streaming își pot alege "#cashtag" drept cauză pentru a își asigura cel puțin o donație, iar odată primită vine și o recompensă bonus de 100 de dolari de la Cash App.

Oferta e valabilă deocamdată pentru artiștii din SUA și Marea Britanie, dar donațiile pot veni de la utilizatorii Spotify din toată lumea. Donațiile pentru echipele aferente muzicienilor sunt puse în mișcare prin proiectul caritabil Spotify, lansat luna trecută în parteneriat cu MusiCares, PRS Foundation și Help Musicians.

Printre artiștii care au activat funcționalitatea se numără Tyrese Pope. Boy Scouts, Marshmello și Benjamin Ingrosso. Spotify avertizează că e prima oară când are un proiect de gen și ca la orice versiune 1.0 e loc de îmbunătățiri.

Spotify Covid-19 Music Relief are 8 parteneri noi adăugați în ultima vreme:

  • Centre National de la Musique (Franta)
  • Deutsche Orchester-Stiftung (Germania)
  • Initiative Musik (Germania)
  • Irish Music Industry Covid-19 Emergency Relief Fund (Irlanda)
  • Musikerforbundet (Suedia)
  • Support Act (Australia)
  • União Brasileiră de Compositores (Brazilia)
  • Unison Benevolent Fund (Canada)

Platforma de streaming a primit o altă funcționalitate nouă în această săptămână, oferind utilizatorilor playlisturi personalizate pentru podcasturi. Scopul este de a crește consumul de podcasturi, care au început să fie tot mai populare în ultima vreme, celebrități ca Joe Rogan dublând numărul de episoade săptămânale.

Spotify e un nume relativ nou în lumea podcasturilor și a lansat acum 3 playlisturi, generate de o echipă editorială, nu de un AI. Recomandările corespund preferințelor fiecărui utilizator. Doar 6 țări vor avea parte de aceste playlisturi pentru început: Statele Unite, Mexic, UK, Suedia, Germania, Brazilia.

Comentează

Trending