Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Billie Eilish: The World’s A Little BlurryUn documentar despre Billie Eilish apare în februarie 2021 - VIDEO TEASER Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020

Paul McCartney vrea ca piețele de animale vii din China să fie închise

Într-un interviu pentru emisiunea "Howard Stern Show", Paul McCartney a cerut închiderea "piețelor umede" din China în urma izbucnirii globale a coronavirusului.

Paul McCartney

Părerile ferme ale lui Paul McCartney au venit în timpul unei discuții despre pandemie și despre piețele de animale vii sau "umede" din China, unde vânzătorii vând animale vii sau proaspăt sacrificate. Unii oficiali cunoscuți, precum Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, au solicitat închiderea acestor afaceri din cauza presupusei lor legături cu răspândirea coronavirusului, iar McCartney este un puternic susținător al acestei acțiuni.

"Sper ca aceste evenimente să determine guvernul chinez să spună: <<okay, oameni buni, trebuie să devenim foarte igienici pe aici. Și, haideți să fim serioși, să mănânci lilieci e o practică cam medievală", a spus McCartney potrivit interviului transcris de publicația Hollywood Reporter.

Mențiunea specifică a lui McCartney despre lilieci se referă la teoria conform căreia un om a contractat prima dată COVID-19 de la un liliac din piețele de animale vii din Wuhan. Totuși, această teorie, în opinia experților, nu este concludentă.

Paul McCartney și-ar dori ca și alte celebrități să îl susțină în demersul de a presa guvernul chinez să închidă piețele "umede".

"Nu este o idee stupidă, este o idee foarte bună. Nu e nevoie să moară atâția oameni. Și pentru ce? Toate aceste practici medievale...Trebuie să-și revizuiască comportamentul. Acest demers îi poate îndruma spre o direcție corectă. Dacă nu, nu știu ce o va face.
La fel de bine ar putea să dea drumul bombelor atomice deoarece afectează întreaga lume. Cine este responsabil de acest lucru este în război cu lumea și cu el însuși", a adăugat McCartney.

Muzicianul, activist pentru drepturile animalelor și vegetarian de multă vreme, a recunoscut că piețele umede - care sunt nucleul culturii alimentare din China și din alte țări din Asia de Sud-Est - sunt importante pentru mulți oameni, dar a subliniat că această tradiție trebuie schimbată. El a comparat închiderea lor cu abolirea comerțului cu sclavi.

Interviul complet cu Paul McCartney poate fi ascultat pe platforma Sirius XM. Aceasta este doar o parte a conversației dintre fostul membru The Beatles și gazda emisiunii, Howard  Stern:

Piețele "umede" continuă să provoace conflicte. Acum câteva zile, chinezii au început să relaxeze restricţiile adoptate în orașul Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus. Odată cu această acțiune, s-au redeschis și piețele de animale vii, însă sacrificarea și vânzarea acestora sunt momentan interzise.

Deși piețele de animale vii se găsesc peste tot în lume, cea din Wuhan se diferențiază prin comercializarea animalelor exotice. În această piață se sacrificau pe loc animale și se vindea carne de struț, vulpe, iepuri sălbatici, șerpi, furnicari, șobolani sau lilieci. Mediul umed din aceste piețe a devenit ideal pentru răspândirea virusurilor și bacteriilor.

Aceste piețe sunt esențiale pentru chinezi și reprezintă un motor al economiei, fiind o afacere de zeci de miliarde de dolari în fiecare an.

Citește mai multe despre Paul McCartney
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Norah Jones a lansat "How I Weep", o nouă piesă de pe albumul "Pick Me Up Off the Floor" - AUDIO

Fără a-și fi propus asta în avans, Norah Jones se adresează publicului cu o melancolie ce pare a fi scrisă...

Închide