Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

National Theatre va difuza gratis pe Youtube piesa "Frankenstein"

National Theatre se alătură instituțiilor culturale care au apelat la ajutorul internetului pentru a-și continua desfășurarea anumitor evenimente.

Publicat

pe

Jonny Lee Miller și Benedict Cumberbatch în "Frankenstein" (captură ecran)
Jonny Lee Miller și Benedict Cumberbatch în "Frankenstein" (captură ecran)

Teatrul Național din Londra respectă ordonanțele guvernamentale și este închis pentru public până pe 30 iunie. Cu toate acestea, reprezentanții instituției nu i-au uitat pe iubitorii de frumos, astfel încât au decis să încarce pe canalul oficial de Youtube diverse piese de teatru.

Cei care nu au putut să participe la evenimentele culturale găzduite de National Theatre sau nu au reușit să le găsească pe internet pentru a le vedea din confortul propriei locuințe, au acum ocazia de a o face.

Unul dintre cele mai proaspete anunțuri făcute de National Theatre se referă la piesa "Frankenstein". Aceasta va fi difuzată în perioada 31 aprilie - 8 mai, de la ora 21:00 (ora României). În rolurile principale sunt Benedict Cumberbatch și Jonny Lee Miller. În această perioadă, publicul poate vedea ambele versiuni ale piesei. Prima, în care Cumberbatch este monstrul, va fi în perioada 31 aprilie - 7 mai. A doua versiune, în care Lee Miller este creatura monstruoasă va avea loc între 1-8 mai.

Despre "Frankenstein"

Filmată în direct în 2011 de pe scena Teatrului Național din Londra, această palpitantă producție a devenit o senzație internațională, trăită de peste 800.000 de oameni în cinematografele din întreaga lume.

Regizată de Danny Boyle, cunoscut pentru filme precum "Trainspotting", "127 Hours", "Steve Jobs" sau "Slumdog Millionare", cel din urmă aducându-i premiul Oscar pentru "Cel mai bun regizor", această producție a lui Frankenstein îi prezintă pe Benedict Cumberbatch și Jonny Lee Miller alternând în rolurile lui Victor Frankenstein și creației sale.

Cu o inocență de copil, dar cu o înfățișare grotescă, creatura lui Frankenstein este aruncată de creatorul său într-un univers ostil. Întâlnindu-se cu violență și cruzime oriunde merge, Creatura, din ce în ce mai disperată și răzbunătoare, este determinată să-și găsească creatorul și să ajungă la o înțelegere terifiantă.

Despre Benedict Cumberbatch și Jonny Lee Miller

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch este un actor de teatru, radio, film, televiziune și producător englez, cunoscut pentru rolul lui Alan Turing din "The Imitation Game", pentru care a fost nominalizat la Premiile Oscar, Globul de Aur, BAFTA și altele la categoria "Cel mai bun actor". Un alt rol remarcabil recreat de acesta este cel al lui Sherlock Holmes în seria "Sherlock" sau cel al lui Stephen Strange în filmul Marvel "Doctor Strange".

Pentru producția "Frankestein", Cumberbatch a câștigat Critics' Circle Theatre Award, Evening Standard Theatre Award, Ian Charleson Award și cunoscutul Laurence Olivier Award, toate pentru categoria "Cel mai bun actor".

Jonathan Lee Miller este un actor englez-american de film, televiziune și teatru. A cunoscut succesul cu rolul lui Simon "Sick Boy" Williamson din "Trainspotting" și cu cel al lui Crash Override din "Hackers". A primit o recunoaștere critică suplimentară pentru rolurile sale din "Afterglow", "Mansfield Park", "The Flying Scotsman", "Endgame" și "T2 Trainspotting". Ca și colegul Benedict Cumberbatch, Jonny Lee Miller l-a portretizat și el pe Sherlock Holmes, în seria "Elementary". Cu piesa de teatru "Frankestein", Jonny Lee Miller a câștigat Premiul Laurence Olivier la categoria "Cel mai bun actor".

Trending