Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Billie Eilish: The World’s A Little BlurryUn documentar despre Billie Eilish apare în februarie 2021 - VIDEO TEASER Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020

Mulți americani nu vor merge la concerte până când nu va fi disponibil un vaccin anti-coronavirus

În urma unui sondaj, 60% dintre participanți au spus că refuză să participe la concerte până când nu va ieși pe piață un vaccin împotriva COVID-19. Mai multe detalii în articol.
Publicul ARTmania Festival 2019

Publicul ARTmania Festival 2019 (foto: Focus Events)

Pandemia de coronavirus a forțat industria de divertisment și muzică live să se oprească, unii experți preconizând că va rămâne așa până în toamna anului 2021. Totuși, chiar dacă organizatorii evenimentelor muzicale și proprietarii locurilor ce găzduiesc festivaluri și concerte vor găsi o modalitate de a învinge pronosticul dat de experți, publicul ar putea să nu fie dispus să revină imediat la "normalul show-urilor de divertisment". Conform unui nou sondaj de opinie, 60% din americanii adulți au declarat că nu vor merge la concerte decât dacă se va crea un vaccin împotriva noului virus.

Agenția de știri Reuters a realizat acest sondaj și a intervievat 4.429 de persoane în perioada 15-21 aprilie. Datele adunate arată că americanii se simt neliniștiți să "revină la vechea rutină", înainte ca un vaccin să fie disponibil pentru întreaga omenire.

Potrivit rezultatelor, 40% dintre cei care frecventează evenimente și spații publice (săli sau arene sportive, săli de muzică live, săli de filme sau parcuri tematice) au spus că vor aștepta până când va exista un vaccin, "chiar dacă durează mai mult de un an ...". Alți 20% au spus fie că nu știu momentan cum vor proceda, fie că nu vor mai participa niciodată la concerte.

Alte rezultatele ale sondajului:

Lucrurile sunt la fel de sumbre pentru parcurile de distracții și locurile sportive. 59% dintre cei chestionați au spus că locuri ca Disneyland ar trebui să rămână închise, cât timp nu există un tratament. Doar 20% au declarat că sunt dispuși să viziteze parcurile de distracții înainte de apariția vaccinului. În ceea ce privește sportul profesionist, 59% au sugerat organizarea de meciuri pe stadioane și arenele goale, în timp ce 33% nu au fost de acord.

Cu toate acestea, se pare că industria de divertisment nu ar trebui să se aștepte la o revenire până când oamenii de știință nu vor găsi un vaccin împotriva COVID-19. În ciuda unor cercetări promițătoare, apariția un astfel de vaccin va mai dura, ceea ce pune la îndoială continuarea concertelor și festivalurilor din 2020.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Solistul TOOL confirmă un nou album al trupei Puscifer, prezintă două teasere - AUDIO

Maynard James Keenan e probabil cel mai ocupat om din rock, la duel cu Max Cavalera poate. Asta pentru că...

Închide