Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO Alexandra Stan la Masked Singer RomâniaIepurele a părăsit Masked Singer România; află cine se afla sub mască

Metallica a donat 350.000 de dolari pentru lupta împotriva COVID-19

Metallica sare încă o dată în ajutorul celor aflați în nevoie. Prin intermediul fundației caritabile All Within My Hands, trupa a donat 350.000 de dolari pentru lupta împotriva noului coronavirus, banii fiind distribuiți către alte 4 organizații care contribuie la ajutorarea celor afectați de COVID-19.
James Hetfield, solistul Metallica

James Hetfield în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După donațiile generoase făcute în trecut - 750.000 de dolari pentru salvarea pădurilor australiene afectate de incendii și 250.000 de euro pentru inițiativa Asociației Dăruiește Viață - Metallica dă încă o dată dovadă de civism, implicându-se activ în lupta împotriva noului coronavirus.

"Persoanele vulnerabile din comunitățile noastre au nevoie de ajutor mai mult ca niciodată"

Formația a donat 350.000 de dolari prin intermediul propriei fundații caritabile, All Within My Hands.

"În contextul răspândirii coronavirusului, persoanele vulnerabile din comunitățile noastre au nevoie de ajutor mai mult ca niciodată", a transmis trupa.

Metallica a hotărât ca banii să fie direcționați către 4 mari ONG-uri: 100.000 de dolari au ajuns la Feeding America, alți 100.000 de dolari la Direct Relief, încă 100.000 de dolari la Crew Nation și 50.000 de dolari la The USBG National Charity  Foundation.

Formația și-a încurajat fanii să urmeze acest exemplu, dacă se află în poziția de a o face.

"Știm că această perioadă este extrem de dificilă pentru mulți dintre voi, dar dacă doriți să susțineți oricare dintre aceste organizații, vă rugăm să luați legătura direct cu acești dedicați parteneri ai noștri, nevoile lor sunt multe și diverse; fiecare dolar ajută", a adăugat formația.

În contextul pandemiei de coronavirus, Metallica a lansat recent și seria de stream-uri "Metallica Mondays". În fiecare luni, formația urcă pe YouTube un concert celebru al trupei, pentru ca toți fanii să se poată bucura gratuit, de acasă, de energia unor live-uri memorabile.

Această serie de concerte a atras și donații din partea publicului, trupa anunțând că după două săptămâni de la debutul acestui proiect s-au strâns deja 15.000 de dolari. Toți banii obținuți din aceste donații vor fi direcționați, de asemenea, către ONG-uri care luptă împotriva COVID-19.

Citește mai multe despre Metallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Tame Impala remixează "The Slow Rush" pentru toți cei care se află în izolare

Tame Impala s-a gândit la fanii care se află în case și nu mai pot dansa într-o atmosferă de club,...

Închide