Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Basistul Linkin Park a dezvăluit că membrii trupei pregătesc muzică nouă

Basistul Dave "Phoenix" Farrell a mărturisit că atât el, cât și colegii de trupă lucrează la diverse idei și au început să scrie muzică nouă. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Dave Farrell în emisiunea "Dan Really Likes Wine" (captură ecran)
Dave Farrell în emisiunea "Dan Really Likes Wine" (captură ecran)

După moartea solistului Chester Bennington în 2017, planurile trupei Linkin Park au rămas în suspensie. Însă, basistul Dave Farrell a dezvăluit că membrii formației au început să scrie muzică nouă și să lucreze la idei interesante.

În afară de Mike Shinoda, care a luat în considerare și cariera solo, lansând albumul de debut în vara lui 2018, ceilalți membri ai trupei au rămas tăcuți în cei aproape trei ani de la moartea lui Chester. Deși viitorul trupei rămâne încă neclar, Farrell a spus recent în cadrul unui interviu că membrii Linkin Park începuseră să colaboreze înainte ca pandemia de coronavirus să ia amploare.

Invitat în emisiunea "Dan Really Likes Wine", Dave Farrell a spus următoarele:

"Cam începuserăm să scriem muzică înainte să înceapă pandemia. În acest moment, mai facem din când în când conferințe video în care ne salutăm și luăm prânzul împreună. Nu se poate să ne întâlnim și să scriem împreună, așa că fiecare lucrează de acasă și vine cu idei noi".

Rămâne de văzut dacă noile sesiuni de compus vor fi pentru Linkin Park sau pentru un nou proiect. Anul trecut, Mike Shinoda a declarat că orice evoluție viitoare cu Linkin Park va trebui să se "întâmple în mod natural". Tot anul trecut, DJ-ul Linkin Park, Joe Hahn a vorbit despre revenirea grupului, menționând că nu vrea să stabilească un termen limită, că ar putea reveni în 10 ani sau poate mai devreme.

Interviu Dave Farrell la emisiunea "Dan Really Likes Wine":

Între timp, Gray Daze, trupa în care cânta Chester Bennington înainte de a intra în Linkin Park, va lansa un nou album, ce cuprinde și piese cu regretatul artist. Pe noul material, fanii lui Chester îl vor putea asculta la voce pe fiul său de 23 de ani, Jaime Bennington, care nu este tocmai un novice în domeniu. În acest proiect au fost cooptați și Brian "Head" Welch și James "Munky" de la Korn. Au fost invitați, de asemenea, Marcos Curiel de la P.O.D., Chris Traynor din trupa Bush, și Ryan Shuck, colegul lui Chester din trupa Dead By Sunrise.

Comentează

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare

Trending