Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber Stevie NicksStevie Nicks ne roagă să purtăm măști: "Vă rog, nu abandonați lumea asta" James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO

Mai mulți muzicieni i-au onorat memoria lui Prince printr-un eveniment tribut - VIDEO

La împlinirea a patru ani de când Prince nu mai este printre noi, mai mulți artiști i-au adus un tribut legendarului muzician.
Prince

Prince (foto: Warner Bros. Records)

Pe 21 aprilie s-au împlinit patru ani de la moartea lui Prince, iar Recording Academy (instituția care stă în spatele Premiilor Grammy) a organizat un eveniment tribut pentru a-i onora memoria muzicianului. Show-ul, intitulat "Let’s Go Crazy: The Grammy Salute To Prince", a fost filmat la începutul acestui an, după încheierea decernărilor Premiilor Grammy 2020, însă a debutat la televizor marți, 21 aprilie.

Concertul a avut loc la Convention Center din Los Angeles și a fost alcătuit din interpretări ale unor cântece emblematice din cariera lui Prince. Printre vedetele care au urcat pe scenă se numără Foo Fighters, St. Vincent, Beck, John Legend, Earth Wing & Fire, Chris Martin, Susanna Hoffs, Usher sau Mavis Staples.

Pe lângă aceste nume cunoscute, evenimentul a adunat și câțiva colaboratori care au lucrat cu Prince, de-a lungul carierei sale. Morris Day and the Time a interpretat "Jungle Love" și The Revolution a interpretat piesa "Mountains". De asemenea, Sheila E., percuționista care a colaborat multă vreme cu Prince, a fost directorul muzical al show-ului și a uluit audiența cu interpretări ale pieselor "America" și "Free". Artista a încheiat evenimentul cu melodia "Baby I'm a Star", în interpretarea căreia au luat parte toți artiștii participanți.

Vezi momentele din concertul "Let’s Go Crazy: The Grammy Salute To Prince"

Earth Wind & Fire - "Adore"

Foo Fighters - "Darling Nikki"

https://twitter.com/antwardoski/status/1252782771413692420

St. Vincent - "Controversy"

Mavis Staples - "Purple Rain"

John Legend - "Nothing Compares 2 U"

Usher - "Little Red Corvette"

Chris Martin și Susanna Hoffs - "Manic Mondays" (piesă scrisă de Prince)

Sheila E.

The Revolution

Morris Day and the Time

https://twitter.com/ReneeLeeGreco/status/1252779617389367296

Citește mai multe despre BeckChris MartinFoo FightersJohn LegendMavis StaplesPrinceSt. VincentUsher
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Florence Welch a cântat "Light of Love" din izolare - VIDEO

Florence Welch a interpretat în variantă acustică cea mai recentă piesă lansată, "Light of Love". Te invităm să o asculți.

Închide