Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO Victor SocaciuVictor Socaciu e internat cu COVID-19; Starea muzicianului este gravă Pepe - Marina Voica la "Te cunosc de undeva!"Pepe a câștigat o nouă ediție "Te cunosc de undeva!", transformat în Marina Voica - VIDEO

Loredana a lansat o variantă reorchestrată a piesei "Bun îi vinul ghiurghiuliu" - AUDIO

Loredana a pregătit lansarea albumului "Agurida XX (20)" și a prezentat publicului prima piesă de pe următorul material discografic - "Bun îi vinul ghiurghiuliu".

Concert Loredana la Sala Palatului

Loredana va lansa săptămânal câte o melodie de pe următorul album - "Agurida 20", pe canalul său de YouTube.

Piesa originală a devenit cunoscută în anul 1932, prin glasul Mariei Tănase; istoria și-a urmat cursul firesc al muzicii, lăsând loc multor reinterpretări muzicale, printre care și cea a Loredanei, cu ajutorul bandei Agurida, cu care artista cânta de 20 de ani, în România și în afara granițelor.

Ascultă Loredana - Bun îi vinul ghiurghiuliu

Prin intermediul noului album, Loredana aduce un tribut folclorului autohton. Materialul include piese precum "Bun îi vinul ghiurghiuliu", "Nu și da", "Mărine, la nunta ta", "Fetele din București", "Dragoste, buruiană rea", "Regina tristeții", "Depărtare", "Șatra", "Un trandafir" sau "Of, inimioară".

Chiar dacă lansarea albumului "Agurida XX" ar fi trebuit să aibă loc cu ocazia concertului de la Sala Palatului, pe 11 aprilie, evenimentul a fost mutat în toamna acestui an, pe 19 noiembrie. Fanii Loredanei sunt așteptați să petreacă alături de ea, pe ritmurile folclorului românesc, reinterpretat în stilul surprinzător al artistei.

Despre Agurida

Agurida, un fascinant cântec popular, interpretat cu măiestrie de Maria Tănase, este o sursă de inspirație magică pentru Loredana. Numele trupei Loredanei omagiază influența definitivă a celei mai mari artiste românce din secolul trecut în universul spiritual al acestei națiuni. "Agurida" este un vechi cântec orășenesc, de stil oriental, asemănător celor la modă pe vremea lui Anton Pann.

Despre Loredana

Loredana se reinventează în fiecare an și pentru fiecare generație. Timp de peste trei decenii, Loredana a cântat despre iubire în nenumărate genuri și stiluri, fie că a interpretat muzică pop, rock, populară, jazz, jamparale, blues sau musical. A căutat în muzica sa toate definițiile, nuanțele și semnificațiile cuvintelor care exprimă cele mai misterioase și puternice stări sufletești: iubire, dragoste, dor, nostalgie.

La mai bine de trei decenii de carieră, 24 de albume, peste 600 de cântece, și peste 2000 de concerte, Loredana se întoarce în universul Aguridei, un tărâm fantastic, o alegorie de simboluri şi tradiţii româneşti.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Loredana Groza
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Paul McCartney vrea ca piețele de animale vii din China să fie închise

Într-un interviu pentru emisiunea "Howard Stern Show", Paul McCartney a cerut închiderea "piețelor umede" din China în urma izbucnirii globale...

Închide